ANNONSE
Annonse
Akersposten

Etter 30 år er det takk og farvel til denne gamle favoritten

I 30 år har den gledet tusener. Nå skal den byttes ut. Foto: Frognerbadets nettsider

Vannsklien på Frognerbadet er i så dårlig forfatning at det ikke lenger er forsvarlig å drifte det 30 år gamle anlegget.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2018 kl 15:28

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

FROGNERBADET: Arbeidet med å rive sklie-anlegget starter denne våren, og Oslo kommune planlegger å starte arbeidet med et nytt anlegg høsten 2018.

Det skriver Bymiljøetaten i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Starter riving nå

For å sikre et fortsatt godt tilbud til byens befolkning, har bystyret vedtatt å få på plass en ny vannsklie, lekeplass, sitteplass, vannpost og streetbasketkurv.

Kultur- og idrettsbygg (KID) har i vinter gjennomført en anbudsrunde med sikte på kunne få bygget en sklie før sommeren 2018, men da det kun ble mottatt ett tilbud som hadde forbehold om ferdigstillelsesdato, ble konkurransen avlyst.

- Vi starter arbeidet med å rive sklien denne våren, og regner med at arbeidet er avsluttet i juni, før hovedsesongen starter, sier prosjektdirektør i Kultur- og idrettsbygg, Simen Bakken.

– Det blir litt anleggsvirksomhet i denne delen av Frognerbadet noen uker inn i sesongen, sier avdelingsdirektør Jeanette Femoen i Bymiljøetatens idrettsavdeling.

Tilbake i 2019

– Men vi skal få dette unna så raskt som mulig, samt sørge for at området er sikkert og til minst mulig sjenanse for de badende, lover Femoen. – Vi gleder oss til ny vannsklie står klar til sesongstart 2019.

Byggingen av det nye sklie-anlegget har en planlagt oppstart etter sesongslutt 2018, med planlagt ferdigstillelse våren 2019.

Bymiljøetaten vil sommersesongen 2018 ha utvidet sesong på sine utebad. Både Frognerbadet og Tøyenbadet vil holde åpent til september.