Annonse: Bydel Vestre Aker

Et nytt tilbud for deg over 67 år

De rosa bussene henter deg på din bostedsadresse, og bringe deg dit du ønsker å reise i bydelen. Foto: Ruter

Fra 3. januar 2019 kjører 4 rosa busser rundt i bydelen. Disse bussene er Ruters aldersvennlig transport, et tilbud for deg som bor i Bydel Vestre Aker og har fylt 67 år.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2019 kl 13:04

Hva er Ruter aldersvennlig transport?

Ruter aldersvennlig transport er et nytt pilotprosjekt i Bydel Vestre Aker som starter opp 3. januar 2019. Busstilbudet er for de som bor i bydelen og som er over 67 år. Transporttilbudet består av 4 minibusser som vil gå i vår bydel. Minibussen henter deg hjemme og kjører deg frem og tilbake når du skal på tur innad i bydelen. Turen kan ha hvilket som helst formål - om det er til butikken, legebesøk, besøk til familie eller venner i bydelen, eller om du rett og slett bare har lyst på en tur ut. Minibussen er også tilrettelagt for de som benytter rullestol eller rullator. Sjåførene vil kunne hjelpe deg inn og ut av bussen ved behov.

Hvordan fungerer tilbudet?

Bestillingen kan du gjøre ved å ringe tlf. 23 24 28 50 eller via Appen Aldersvennlig reise. Du oppgir tidspunkt for når du ønsker å bli hentet og kjørt hjem igjen, samt din hjemadresse og reisemål. Bussene kjører mandag til og med lørdag, fra klokken 1000 til 1800.
Reisen må bestilles minimum 1 time før ønsket avgang. Det er også mulig å være tidlig ute å bestille turen dager i forveien.
Bussen tar ikke kontantbetaling, og det er ikke mulig å kjøpe billett om bord på minibussen. Du må derfor betale med Ruter reisekort eller i Ruter appen. Du betaler det samme per reise som for en vanlig honnørbillett hos Ruter, per tid kroner 18 for en enkeltbillett. Du kan ikke bruke TT-kortet ditt.
Du kan ta med deg en ledsager på reisen som ikke er fylt 67 år. Denne ledsageren betaler vanlig billettpris og må reise fra samme adresse som deg.

Hvor kjører bussen?

Bussene kjører i bydelen, med noen unntak:

  • Bussen kjører ikke inn i marka eller til Tryvann - bussen kjører til Bogstad gård, men ikke lenger
  • Bussen kjører også til Vestre Gravlund og Majorstuehuset, selv om dette ligger utenfor bydelen

Det er flott å få et aldersvennlig transporttilbud i bydelen, da mangel på transportmuligheter har vist seg å være en av hovedårsakene til at eldre blir isolert. Bydelen håper derfor at Vestre Akers seniorer vil støtte opp om dette tilbudet og benytte seg av det. Og frivillighetsbussen som allerede er et flott transporttilbud i bydelen, vil fortsette som før.

Om du ønsker mer informasjon om tilbudet aldersvennlig transport, ring Ruters kundetelefon 23 24 28 50 eller gå inn på ruter.no/aldersvennlig-transport

Informasjon om bestilling og betaling for Ruter aldersvennlig transport. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Mer informasjon fra Bydel Vestre Aker