Akersposten

Et nytt bevis på at Oslo (snart) er Europas miljøhovedstad

ALLE ER MED: En verdensrekord krever innsats og det så støvskyen står. Foto: Vidar Bakken

Det var stor stemning da Oslo og Rusken arrangerte forsøk på å sette verdensrekord i kosting. Det skulle da også mangle med 6000 barn med like mange feiekoster i hendene.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2018 kl 09:39

OSLO: Det store arangementet ble holdt på plassen foran rådhuset på havnesiden. Ordfører Marianne Borgen (SV), og Ruskengeneral Jan Hauger sto klare for den offisielle åpningen, mens nestor Carl i. Hagen (Frp) sto klar for å blande seg med folkehavet for å koste. På plassen sto 6000 barnehagebarn og skolebarn fra hele byen klare. Mange var allerede i gang med å prøvekoste.

Se video fra rekordforsøket

Holdningsskapende

- Dette har stor betydning for hele byen og ikke minst for alle barna. Det er holdningsskapende og bevisstgjør alle som er med på denne aksjonen. Samtidig er det en morsom og god opplevelse for alle som er med. Dette understreker også det at Oslo som er valgt som Europas miljøhovedstad i 2019, sier Marianne Borgen, like før hun skal inn på scenen for å åpne arrangementet.

ÅPNET: Marianne Borgen sammen med Rusken og Jan Hauger kunne åpne verdensrekordforsøket. Foto: Vidar Bakken

Røde koster

- Nå ser det ut som vi er mange nok til å sette verdensrekord. Det er en by i India som har rekorden nå. Den skal vi slå og bevise at vi er bevisste på å holde byen ren og grønn. Alle barna som deltar i dag har fått gratis koster som de kan ta med seg hjem. Slår vi rekorden så vil de få tilsendt et klistremerke hvor det står, denne kosten har vært med å sette verdensrekord. Legg merke til at vi har røde koster i dag for å gjøre byen grønnere, sier en smilende ordfører.

INGEN SLUNTRER: Etter innbitt innsats tilhørte rekorden Oslo og barna. Foto: Vidar Bakken

Spenningen steg

Da var det klart for åpning og prøvekosting og deretter nedtelling til selve finalen. Spenningen steg og sto skrevet i ventende ansikter. Støvskyen sto høyt da tusenvis av barn satte i gang etter at Newton-programleder og Farmen-kjendis, Stian Sandø hadde varmet opp barna. I folkehavet sto representanter fra Guinness World Records og holdt telling på dem som holdt kosten i gang i det minuttet som skulle til for å sette rekord. Og rekord ble det. Gratulerer.

Les også:

- Fy skamme dere!

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...