ANNONSE
Annonse
Akersposten

Et nytt bevis på at Oslo (snart) er Europas miljøhovedstad

ALLE ER MED: En verdensrekord krever innsats og det så støvskyen står. Foto: Vidar Bakken

Det var stor stemning da Oslo og Rusken arrangerte forsøk på å sette verdensrekord i kosting. Det skulle da også mangle med 6000 barn med like mange feiekoster i hendene.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2018 kl 09:39

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Det store arangementet ble holdt på plassen foran rådhuset på havnesiden. Ordfører Marianne Borgen (SV), og Ruskengeneral Jan Hauger sto klare for den offisielle åpningen, mens nestor Carl i. Hagen (Frp) sto klar for å blande seg med folkehavet for å koste. På plassen sto 6000 barnehagebarn og skolebarn fra hele byen klare. Mange var allerede i gang med å prøvekoste.

Se video fra rekordforsøket

Holdningsskapende

- Dette har stor betydning for hele byen og ikke minst for alle barna. Det er holdningsskapende og bevisstgjør alle som er med på denne aksjonen. Samtidig er det en morsom og god opplevelse for alle som er med. Dette understreker også det at Oslo som er valgt som Europas miljøhovedstad i 2019, sier Marianne Borgen, like før hun skal inn på scenen for å åpne arrangementet.

ÅPNET: Marianne Borgen sammen med Rusken og Jan Hauger kunne åpne verdensrekordforsøket. Foto: Vidar Bakken

Røde koster

- Nå ser det ut som vi er mange nok til å sette verdensrekord. Det er en by i India som har rekorden nå. Den skal vi slå og bevise at vi er bevisste på å holde byen ren og grønn. Alle barna som deltar i dag har fått gratis koster som de kan ta med seg hjem. Slår vi rekorden så vil de få tilsendt et klistremerke hvor det står, denne kosten har vært med å sette verdensrekord. Legg merke til at vi har røde koster i dag for å gjøre byen grønnere, sier en smilende ordfører.

INGEN SLUNTRER: Etter innbitt innsats tilhørte rekorden Oslo og barna. Foto: Vidar Bakken

Spenningen steg

Da var det klart for åpning og prøvekosting og deretter nedtelling til selve finalen. Spenningen steg og sto skrevet i ventende ansikter. Støvskyen sto høyt da tusenvis av barn satte i gang etter at Newton-programleder og Farmen-kjendis, Stian Sandø hadde varmet opp barna. I folkehavet sto representanter fra Guinness World Records og holdt telling på dem som holdt kosten i gang i det minuttet som skulle til for å sette rekord. Og rekord ble det. Gratulerer.

Les også:

- Fy skamme dere!

Følg Akersposten på Facebook