Akersposten

Espen drømmer om OL-gull

Espen Kofstad, med Oslo Golfklubb på Bogstad som hjemmebane, slår ut i dag i Rio og drømmer om noe stort. Foto: NGF

Espen Kofstad (29) fra Oslo Golfklubb på Bogstad hadde en drøm om OL-gull. – Skal ha lave skuldre og kline til, sier han. Han startet da også førsterunde veldig bra, men de to første rundene ble altfor svake til å hevde seg.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.08.2016 kl 10:11

RIO/BOGSTAD: Etter halvspilt runde torsdag lå han strålende an, med tre birdies og seks par. Med -3 var han på delt tredjeplass, kun ett slag bak lederen. På hull 10 fortsatte fremgangen med birdie, men så var det bråstopp dessverre. Dobbelbogey på hull 13 var starten på nedturen, og han mistet ytterligere tre slag på de siste fem hullene, slik at resutatet første dag ble 72 slag (+1). Det gir en delt 37. plass.
Fredag ble hans svakeste dag, med fire over par, slik at han gikk inn i helgen fem slag over par og med en plass blant de aller svakeste av de 60 i feltet.
Til tross for at han var hektet av, fikk Kofstad vist de siste to dagene at han kan spille god golf. Lørdag (1-) og søndag (-2) førte ham til en sluttscore på +2 og en 43. plass.

Gullet gikk til britiske Justin Rose (-16), svenske Henrik Stensson (-14) tok sølv, mens amerikanske Matt Kuchar tok bronsen. Dermed var det tre av det støste stjernene som stakk av med medaljene, til tross for at flere av verdenes beste sto over.

Sterkt comeback etter ryggtrøbbel

Kofstad er den spilleren som har hatt den beste utviklingen på verdensrankingen i år. Han avsluttet fjoråret på 1452. plass, mens han nå er inne blant de 300 beste på en 291. plass.

Flere år med ryggproblemer har satt Norges beste mannlige golfspiller mye på sidelinjen, men de siste månedene har han vist noe av sitt potensiale. En seier på Challengetour i sommer har bidratt sterkt til at han har steget i gradene og kvalifisert seg til OL i Rio.

OL har sine egne regler for deltakelse, blant annet at hvert land kun kan ha med noen få spillere hver. Dessuten har noen av de beste trukket seg før turneringen av ulike årsaker. Det gjør Kofstad til den 53. best rangerte spilleren blant OL-deltakerne.

Til TV2 sier han at han har liten forståelse for dem som velger å holde seg hjemme fra OL.

– Jeg syns litt synd på dem, at jeg får lov til å være her og de ikke, men det er deres valg. Jeg er bare sykt happy for å være her, sier Kofstad, som sier at han ikke har sett en mygg ennå… Og sikter naturligvis til frykten for Zika-viruset som flere har gitt som årsak til at de ikke stiller.

LES OGSÅ:

Njård og Ullern sikter mot toppen sammen

Utfordrer et gjerrig næringsliv i Bydel Ullern
"Hvor ble det av Fabian?"

Her var det tomt,gitt!

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...