ANNONSE
Annonse

– Erik Byes viser satte fart i meg

Lars Klevstrand på Lilleaker onsdag.

– Jeg fikk Erik Byes visebok hans i presang i 1964, sier visesanger og komponist Lars Klevstrand (68) til Akersposten. Siden 1960-tallet har Klevstrand vært en profil i norsk visemiljø.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.12.2017 kl 12:44

ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: – Erik Bye har vært en av de viktigste personlighetene i mitt liv, fortsetter Klevstrand og legger til at han ble godt kjent med mannen mange omtaler som en kjempe.

– Bye har noen fantastiske tekster. Spennende tekster. Krevende tekster – og han har en meget stor variasjon i sin diktning, fortsetter Klevstrand og sier at tekstene er sterkt poetiske. Onsdag blir Lars Klevstrand å høre på Ullern kultursenter med «Varig vind – Eriks Bye diktning».

– Erik Bye var en av Norges største kulturpersonligheter.

Viser og jazz

Klevstrand hører til de politisk bevisste visesangerne, som slo igjennom på slutten av 1960-tallet, men mange husker kanskje aller best Vi skal ikkje sova fra 1968. Det var med den han slo igjennom med.

Klevstrand er ikke bare en trubadur med sin gitar. Han har gjennom årene samarbeidet med mange.

– Jeg har blant annet samarbeidet mye med jazzmusikere.

I 1983 mottok han Spellemannsprisen sammen med Hege Tunaal og Ålesund Kammerensemble. Det var for dobbeltalbumet Hartvig Kirans viser – Historia om Ola Skutvik & Mariann. Han fikk Gammeleng-prisen i 1987 og Prøysen-prisen i 1991.

Revy og gatesanger

Kabaret og revy er også innenfor det han liker å arbeide med, og han har arbeidet med grupper som Ballade og Gatesangerne.

Lars Klevstrand er en sentral er kulturbærer. Repertoaret inkluderer folkeviser, Prøysen, revy- og kabaretviser, jazz og musikal.

– Hva avgjør hva du vil arbeide med?

– Jeg velger det jeg vil arbeide med utelukkende av litterære og musikalske kvaliteter, sier Lars Klevstrand, som også er kjent for å sette musikk til det litterære.

Du kan oppleve ham på Ullern Kultursenter onsdag 13. desember kl 12.

LES OGSÅ:
Vandaler sagde ned juletreet for femte gang

Mistenkelig aktivitet i høstmørket

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse