Akersposten

– Erik Byes viser satte fart i meg

Lars Klevstrand på Lilleaker onsdag.

– Jeg fikk Erik Byes visebok hans i presang i 1964, sier visesanger og komponist Lars Klevstrand (68) til Akersposten. Siden 1960-tallet har Klevstrand vært en profil i norsk visemiljø.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.12.2017 kl 12:44

LILLEAKER: – Erik Bye har vært en av de viktigste personlighetene i mitt liv, fortsetter Klevstrand og legger til at han ble godt kjent med mannen mange omtaler som en kjempe.

– Bye har noen fantastiske tekster. Spennende tekster. Krevende tekster – og han har en meget stor variasjon i sin diktning, fortsetter Klevstrand og sier at tekstene er sterkt poetiske. Onsdag blir Lars Klevstrand å høre på Ullern kultursenter med «Varig vind – Eriks Bye diktning».

– Erik Bye var en av Norges største kulturpersonligheter.

Viser og jazz

Klevstrand hører til de politisk bevisste visesangerne, som slo igjennom på slutten av 1960-tallet, men mange husker kanskje aller best Vi skal ikkje sova fra 1968. Det var med den han slo igjennom med.

Klevstrand er ikke bare en trubadur med sin gitar. Han har gjennom årene samarbeidet med mange.

– Jeg har blant annet samarbeidet mye med jazzmusikere.

I 1983 mottok han Spellemannsprisen sammen med Hege Tunaal og Ålesund Kammerensemble. Det var for dobbeltalbumet Hartvig Kirans viser – Historia om Ola Skutvik & Mariann. Han fikk Gammeleng-prisen i 1987 og Prøysen-prisen i 1991.

Revy og gatesanger

Kabaret og revy er også innenfor det han liker å arbeide med, og han har arbeidet med grupper som Ballade og Gatesangerne.

Lars Klevstrand er en sentral er kulturbærer. Repertoaret inkluderer folkeviser, Prøysen, revy- og kabaretviser, jazz og musikal.

– Hva avgjør hva du vil arbeide med?

– Jeg velger det jeg vil arbeide med utelukkende av litterære og musikalske kvaliteter, sier Lars Klevstrand, som også er kjent for å sette musikk til det litterære.

Du kan oppleve ham på Ullern Kultursenter onsdag 13. desember kl 12.

LES OGSÅ:
Vandaler sagde ned juletreet for femte gang

Mistenkelig aktivitet i høstmørket

Følg Akersposten.no på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...