Akersposten

Erik (94) inviterer deg til utstilling

Jubilant og utstiller Erik Zimmerlund (94), pensjonert prest, nå billedkunstner.

Høsten er godt i gang, og det er også aktivitetene ved Piloten Arena ressurssenter på Hovseter. De neste månedene står mye kunst og kultur på programmet. Takket være Sparebankstiftelsen DNB er det duket både for egne malerverksteder og for utstillinger. Dessuten blir det nytt kulturloppemarked i oktober!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 23.09.2019 kl 12:04

HOVSETER: Først ut er billedkunstner Erik Zimmerlund, som har utstilling med egne akvareller mandag 23. september fra kl. 12 til 15. Zimmerlund blir selv 94 år denne dagen, og er bosatt i omsorgsboligene i Pilotveien. Han har de siste 10-15 årene markert seg som en produktiv maler og billedkunstner, men har tidligere i livet arbeidet mange år som sogneprest.

Naturen hjemme

Zimmerlund er fra Røros og er spesielt opptatt av naturen i hjemtraktene. Bildene hans er inspirert av landskap, fjell, sjø og skiftende årstider, men viser også omgivelser fra fjernere himmelstrøk Paletten er som oftest holdt i lyse og lette fargetoner.

Zimmerlund har også tidligere hatt utstilling, blant annet i Vågen ateliér i Kristiansund.

– Kom innom Piloten Arena og ta en kikk når han nå viser verkene sine for oss i Vestre Aker! oppfordrer leder på Piloten Arena, Tone Longo, som forteller at bildene også er til salgs.

Kunstpilotene kommer!

Utover i oktober setter Piloten Arena i gang med egne kunstverksteder. Dette skjer i samarbeid med Fransebråten barnehage og Steinerskolen.

– 18 førskolebarn og noen litt eldre elever fra Steiner’n på Hovseter kommer til Piloten Arena og skal male og skape bilder i akryl. Det hele utvikles sammen med Pilotens faste og daglige brukere, med kyndig hjelp og veiledning fra flere erfarne kunstnere, deriblant Erik Zimmerlund, sier Longo.

Prosjektet, som skal bestå av tre forskjellige kreative verksteder, kalles «Kunstpilotene kommer!» og er støttet med 15.000 kjærkomne kroner fra Sparebankstiftelsen DNB.

– Vi har fått et helt unikt og verdifullt bidrag til innkjøp av maling, lerret, verktøy og utstyr, og takket være Sparebankstiftelsen skal vi få til noen fine møter mellom barn og eldre, der begge generasjonene kan inspirere hverandre og utfolde seg med pensler og farger. Noen av de flotteste bildene skal lages til julekort, og vi vil også vise verkene her hos oss. Dette gleder vi oss stort til! Det blir noen annerledes dager for de eldre her ved Piloten som liker og har overskudd til barn, og det er det mange om har, sier Tone Longo.

Verkstedene arrangeres 10. oktober fra kl. 12-15, torsdag 24. oktober kl. 12-15 og torsdag 14. november fra kl. 12-15.

Lopper og underholdning

Etter vårens suksess trår Piloten Arena til med et nytt loppemarked. Det blir bruktfunn, enkelte antikviteter og masse nips og snurrepiperier, i tillegg til klær, kostymer, utkledningsutstyr og bøker.

– Vi har utvidet loppemarked-sjangeren litt, forteller Tone Longo.

– Vi byr ikke kun på ting, men også kulturopplevelser. Gjennom dagen blir det flere innslag og underholdning, noe vi gjorde oss gode erfaringer med sist, og vi vet at mange satte pris på. Både de som var innom fra Pilotens «egne rekker», og alle som kom innom fra nabolaget og lokalmiljøet. Vi håper å se samtlige igjen, sier Longo.

Kulturloppemarkedet på Piloten Arena arrangeres ved hjelp av mye frivillig innsats og i samarbeid med Vestre Aker frivillighetssentral.

Datoene er: Fredag 18. oktober fra kl. 12-16 og lørdag 19. oktober fra kl. 10-16.
Kafé med kaker, kaffe og nystekte vafler. Velkommen til Piloten Arena i disse dagene!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...