Akersposten

«Er folk tjukke i huet, gir de f…, eller lar de seg lure?»

Lang, lang rekke med ulovlig parkerte biler mellom Vestre gravlund og Skøyen skole. Var bilistene klar over forbudet? Sone-skiltet står et sted helt i enden av fortauet vi ser på venstre side.

Det er spørsmål jeg stiller meg etter at det søndag nok en gang ble delt ut parkeringsbøter i hopetall i Monolittveien ved Frognerparken.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.01.2019 kl 09:47

SKØYEN/HEGGELI: I desember skrev Akersposten om parkeringen i Monolittveien, mellom Skøyensvingen og Frognerparken. Her har det i årevis vært vanlig å parkere for folk som skal gå tur i Frognerparken, besøke Vestre gravlund eller delta på et arrangement ved Skøyen skole eller i Skøyenhallen.

Mange har opp gjennom årene opplevd å få bot, eller parkeringsgebyr, som Bymiljøetaten kaller det. Begrunnelsen har gjerne vært at bilen har vært til hinder for trafikken. Flere som har klagd på bøtene, har imidlertid fått ettergitt kravet, som Akersposten også skrev om i desember.

I desember valgte så Bymiljøetaten å gjøre det litt klarere for bilistene: De satte opp skilt med «parkering forbudt», og da skulle man tro at problemet er løst. De aller fleste overholder jo reglene i trafikken, tross alt.

Selv har jeg vært flere ganger i dette området siden skiltene kom opp, og jeg har sett biler stå parkert her. Denne helgen var intet unntak, og en Akersposten-leser sendte oss søndag bilder av denne lange rekken med parkerte biler. Hver eneste én står ulovlig parkert, og de bileierne fikk da også unngjelde denne gang.

En skinnende, gul lapp lyste på frontruten på hele rekken med biler.

Fotografen opplyser også at det antakelig var et arrangement på Skøyen skole denne dagen, ettersom det også var fullt med biler på skolens parkeringsplass. Antakelig var det et sportsarrangement i Skøyenhallen, ettersom dette var på en søndag.

Så er spørsmålet som er naturlig å stille seg: Hvorfor parkerer folk langs en vei hvor det er ulovlig å stå? Er det vanlig at folk parkerer ulovlig og risikerer flere hundre kroner i bot, i så store mengder som her?

Jeg tror ikke det. Så hvorfor gjør det de da? Er folk i det hele tatt klar over at de står ulovlig?

Hvordan tenker DU når du skal parkere bilen langs en vei, hvis du lurer på hvordan reglene er akkurat der du er? På kjøreskolen lærte jeg at jeg skulle se på eventuell skilting i starten av veien der jeg står. Det betyr i dette tilfelle at man skal sjekke hva som står der Monolittveien krysser Skøyensvingen. Hva står det der? Ingen verdens ting.

Hmm, tenker du kanskje. Hvordan kan det da være parkering forbudt her? Jo, det skal jeg fortelle. Et stykke lenger bort, mellom Skøyenveien og Skøyensvingen, står det et skilt. Det er et parkering forbudt-skilt, og det står «sone» på det. Her kjører man altså inn i en parkering forbudt-sone. Og dermed er de vanlige reglene om at det gjelder frem til neste kryss, ikke lenger gjeldende. Her er det altså forbudt å parkere i hele området opp til Frognerparken.

Mellom Skøyenveien og Skøyensvingen står sone-skiltet. Er det godt nok? Haugevis av ulovlig parkerte biler tyder vel på det motsatte. Foto: Fredrik Eckhoff

Dette skiltet er satt opp mellom 50 og 100 meter før man kommer til Skøyensvingen. Hadde det stått etter Skøyensvingen, hadde antakelig de aller fleste vært klart over at det er forbudt å parkere utenfor sykkelfeltet i Monolittveien. Nå er jeg redd det er sånn at folk rett og slett ikke ser at de kjører inn i en parkering forbudt-sone – og dermed parkerer glade og fornøyde, uten at de tror at de er til hinder for noen – eller har sett noe skilt etter forrige veikryss.

Og dessuten, hva tenker Bymiljøetaten egentlig når de gjør det ulovlig å parkere rett ved skolen, der det også er en idrettshall for lagidretter? Hva skal en bilist gjøre når parkeringsplassen er full? Tenke på det i forkant og benytte offentlig kommunikasjon gå eller sykle, vil noe si. Javel, men dette er ikke gjennomførbart hver gang for alle. Sånn er livet.

Flere kan sikkert sette bilen hjemme, men det er ikke mitt poeng her. Jeg syns det er direkte dårlig gjort å lage parkering forbudt-soner. Dette er å lure bilistene, intet mindre.

Bymiljøeaten, vær reale nå, dropp det sonetullet. Det er snakk om ett ekstra skilt som må opp, etter Skøyensvingen. Fiks det!

Fredrik Eckhoff
redaktør, Akersposten

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...