Akersposten

«Er det strengt tatt nødvendig å lufte hunden i skiløypa?»

NØDVENDIG: Gående med hund i skiløypa skaper konflikter. Bildet er ikke fra Husebyskogen, men fra Marka. Foto: privat

Ikke før har skiløypa kommet på plass i Husebyskogen, så kommer de første meldingene om konflikt mellom skiløpere og gående med hund i skiløypa.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2019 kl 15:45

En av Akerspostens lesere melder om dype spor etter vinterstøvler og hundebæsj i løypa. Det er også melding om en som måtte kjøre ut av løypa for å unngå hund og eier i løypa. Hunder ferdes også løse i Husebyskogen, selv om det er rådyr i området. Det er nå innført ekstraordinært båndtvang utenfor Ring 3.

Det er en klassisk konflikt, skiløpere og gående i sporet. Det er ikke noe regelverk som kan forby gående å bruke området mellom skisporene i et friområde. Det man må ha klart for seg er at skiløyper primært er forbeholdt skiløpere. Hvis gående finner det nødvendig å bruke løypa, er det snakk om å ta hensyn. Det er åpenbart at gående med eller uten hund har vikeplikt for skiløpere i fart. Det er helt unødvendig å utsette andre for fare.

Hundeiere, med eller uten ski, bør bruke kort bånd i trafikkert løype, slik at båndet ikke blir til hinder for skiløpere. Noen spør om hundelufting i skiløypa er nødvendig, når det er så mange småveier i området. Andre oppfordrer til å gå på ski sammen med hunden, for at sporene ikke skal bli ødelagt. Ha også i tankene at mange barn og unge fra Njård benytter løypa til turer og trening. Mange av disse skøyter og det sier seg selv at dype støvelspor i skøytedelen ødelegger for løperne.

Uansett. Vis hensyn og husk at skiløypene er i stand bare noen uker i året. Snart er det vår.

Vidar Bakken
Red.sjef Akersposten

Les også:

I forbindelse med en tilsvarende sak i Nordre Aker sa Seksjonssjef i Bymiljøetaten avdeling Nordmarka, Knut Johansson, til Nordre Aker Budstikke blant annet:

– Selv om Bymiljøetaten ikke har noen strategi for å ekskludere gående og hunder i skiløypene, er jo dette unektelig provoserende for alle som gleder seg over flotte løyper. Men i den grad det er en debatt om denne problemstillingen, vil dette kunne stimulere til krav om innføring av restriksjoner, og det taper alle på, sier Johansson.

Les hele saken i Nordre Aker Budstikke her

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...