Akersposten

«Er det sånn vi lærer barna våre trafikksikkerhet?»

Ikke helt ulikt, men likevel stor forskjell: Fartshump med og uten gangfelt. Foto: Arne Sommerfeldt

For et par måneder siden så jeg en liten gutt som ventet på å gå over veien. Han sto og ventet tålmodig på at bilene skulle stoppe, men ingen stoppet. Det var kanskje ikke så rart da gutten sto og ventet ved en fartshump.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.02.2020 kl 19:54

«Det er kanskje ikke så lett. Han har bare tatt feil,» tenkte jeg. Jeg glemte hendelsen inntil jeg, noe senere og to dager på rad, så det samme. Små barn som venter på å gå over veien ved fartshumper. Dette måtte jeg finne ut av. Riktignok har jeg undret meg over hvor like en fartshump og et opphøyet fotgjengerfelt er, men jeg tok det som en selvfølge at dette var nøye gjennomtenkt av våre myndigheter og at skolene og barnehagene var nøye med å lære barna hvor de skulle gå.

Så ser jeg det. Ved flere anledninger geleider voksne iført gule vester en lang rekke med barn over veien, på en fartshump. Denne fartshumpen ligger i Stasjonsveien ved Readyhuset, og jeg har ofte sett at voksne går over veien der når de kommer fra isbanen bak huset, men at voksne ledere (lærere?) gjentatte ganger geleider små barn over en fartshump når de skal over veien, er enten uvitenhet eller latskap. Det ligger et fotgjengerfelt med lys 60 meter lengre bort i krysset Stasjonsveien /Holmenkollveien.

De sørger sikkert for at veien er klar for alle barna og står der i sine gule vester, men hva lærer de barna? At en fartshump er det samme som et opphøyet fotgjengerfelt? Barn gjør jo det voksne viser at det er riktig å gjøre. En annen sak er jo hvorfor vi skal ha fotgjengerfelt og fartshumper som for et barn ser så like ut. Her må noe hos våre myndigheter kunne svare.

Som jeg skrev innledningsvis om da jeg så små barn sto og ventet på å komme over veien, ved en fartshump, ville jeg finne ut av dette. Nå forstår jeg. Så det er slik de har lært at dette er riktig? Av sine ledere og/eller lærere? Her må noe ta tak før det skjer en ulykke.

Arne Sommerfeldt
Holmen

"Ved flere anledninger geleider voksne iført gule vester en lang rekke med barn over veien, på en fartshump," skriver Arne Sommerfeldt. Her er det altså ikke gangfelt.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...