Akersposten

– Enormt deilig å komme i gang igjen

Basketballdamene til Ullern gjorde jobben og knuste Asker 61-46 i seriepremieren i BLNO søndag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.10.2020 kl 08:43

ULLERN: – Vi har jo ikke spilt siden mars, så det var enormt deilig å komme i gang igjen, og få spille ordentlig kamp. Nå har vi trent lenge uten å spille kamper. Det er gøy å trene, men det er enda morsommere å spille. Og så var det deilig å få ut mye av det vi har øvd på og en seier i første kamp, sier Tori Halvorsen (32).

Ullern har en ung og spennende spillerstall denne sesongen, men 32-åringen er en av de som må dra en del av lasset. Med fire år på college i USA og mange år i eliteserien med Ullern, har hun utvilsomt en erfaring som kan bli verdifull for Ullern denne sesongen.

– Vi har veldig mange unge spillere, og heldigvis er de også veldig talentfulle. De jobber hardt, og de vil bli bedre hele tiden, så for meg er det å prøve å lære videre og prøve å bidra med den rutinen og erfaringen som jeg har. Så tror jeg nok at de tar meg igjen på ferdigheter, sier hun med et smil.

Men enn så lenge har hun mye å komme med, og mot Asker ble hun toppscorer med 19 målpoeng.

– Jeg prøver jo bare å spille i den flyten vi har sammen som lag, og så åpner det seg en del muligheter til å score for meg. Men jeg synes vi spiller bra sammen. Når jeg får de sjansene til å score, er det fordi vi spiller som et lag, og de andre gir rom til meg, forklarer Halvorsen.

Slapp Asker inn i matchen

Med ambisjoner om å gi Ulriken og Bærum kamp til døra, så bør alle kamper ellers vinnes, og seriepremieren mot Asker er intet unntak.

I første periode hadde da også Ullern grei kontroll og ledet 23-15.

– Jeg synes vi er veldig flinke til å kommunisere, og vi er veldig aggressive med ball, sier kaptein Selma Nybø Vangstein (18).

Hun skal også ha kred som spilleopplegger og bidro også med syv målpoeng.

Så surret Ullern det til for seg selv, og litt over halvveis ut i andre periode reduserte Asker til 28-26.

– Vi mister litt piffen, og det er det med kommunikasjon som er viktig som slipper litt av i andre periode, men jeg synes vi er flinke til å ta det opp igjen, og vi holder alltid et jevnt trykk i angrep, synes jeg, forklarer Vangstein.

Men litt for mange feilpasninger og skuddmiss samt at de også glapp litt for mange returer gjorde at Asker lenge var med på leken.

– Ingrid Selvik er flink til å ta returer, men jeg synes vi blir flinke til å bokse ut henne etter hvert. Spesielt Cecilia (Karlsen Gnaly) gjør en fantastisk jobb på returen utover i kampen og det hjelper oss mye. Da får vi mer flyt i angrepsspillet, forklarer Vangstein.

På stillingen 36-30 få minutter ut i tredje periode takket hjemmelaget for følget for godt, og kontrollerte inn til 61-46.

– Vi fant en fin rytme, og vi fikk satt forsvaret ordentlig, mener Halvorsen.

Selvfølgelig er målet gull

Selv om det ble en grei seier mot Asker, så har Ullern en del å jobbe med.

– Vi kommer til å spille bedre sammen utover i sesongen og jobbe med nye løsninger. Jeg tror det kommer til å sitte veldig bra til sluttspillet i mars, sier Vangstein.

Men før den tid er målet selvfølgelig å snappe med seg seriegullet.

– Målet er alltid seriegull. Vi må jo gå for å vinne, og så tror jeg at vi får noen veldig tøffe kamper, men vi må jo tro på oss selv, sier Halvorsen.

Den første virkelige testen kommer mot Bærum om et par uker.

– Det blir veldig spennende, men jeg tror vi har en sjanse, forteller Selma Nybø Vangstein.

Faktaboks

Ullern 61
Asker Aliens 46

BLNO Grunnserie basket, kvinner

Periodesifre: (23-15, 11-13, 13-6, 14-12)

Ullern: Anna Felicia Dyngeland-Sundén, Selma Nybø Vangstein, Elin Kjølseth, Malin Kristine Bjørnsen Schneidt, Selma Freng Sørensen, Tori Solberg Halvorsen, Cristina Ferrer Teixidor, Olivia Elizabeth Priestley, Cecilia Karlsen Gnaly, Nora Røbech Berthelsen, Hannah Ledsten-Ullersmo, Mammusu Secka.

Tilskuere: 50

LES OGSÅ: Ullern basket: – Jeg vet at spillerne har utviklet seg enormt mye

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...