Akersposten

Enorm interesse for utviklingen av Skøyen – og de vil ha folkepark

OPPMØTE: Det var ingenting å si på interessen da Plan- og bygningsetatens Morten Wasstøl åpnet møtet. Foto: Vidar Bakken

Det var ikke et sete ledig da Plan- og bygningsetaten arrangerte åpent møte på Sjølyst.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.11.2019 kl 17:52

SKØYEN: Da Akerspostens utsendte kom til Scandic Hotel Sjølyst, var det ikke en stol å oppdrive i møtesalen. Sammen med flere andre måtte han være på gangen. Ingen tvil om at engasjementet lokalt er stort.

Plan- og bygningsetaten (PBE) orienterte om de siste endringene i forslag til områderegulering Skøyen, som blant annet dreier seg om vesentlig høyere bygg på Skøyen enn tidligere foreslått. Det er byrådsavdeling for byutvikling med byråd Hanna E. Marcussen (MDG) som har bedt om disse endringene. For å gi noe tilbake for høydene, skal det være tilgjengelighet for allmennheten til takarealene på de høyeste byggene.

Forslaget for områderegulering som det ble redegjort for, er svært omfattende og kan leses på PBEs nettside HER. Selve møtet er streamet av etaten og de som ikke fulgte møtet kan se dette i sin helhet på PBEs facebookside HER.

Møtet ble ledet avdelingsdirektør i PBE, Morten Wasstøl, som hadde mer enn nok å gjøre da han åpnet opp for spørsmål fra salen. Det var mange som ville ha ordet. Høyder og plassering av bygg og deres påvirkning på omgivelsene var flere opptatt av. Men det var det lokale forslaget om Folkepark i Bestumkilen, som flere av de fremmøtte ville ha inn i planen.

Folkepark

I PBEs forslag til områderegulering er hele båtopplaget bygget ned, med opp til 8 etasjer mot det som kan bli havnepromenade og park. Det vil si at parkområdet ut mot vannkanten vil bestå av ny utfylling i selve Bestumkilen. Aksjonen Folkepark i Bestumkilen tar til orde for at dagens båtopplag kan bli en park for allmennheten, med store grøntområder og en rekke aktiviteter på området og uten utfylling i Bestumkilen.

Wasstøl mente at en kompakt utbygging i dette området ville skjerme parken for støy fra E18 og på den måten danne en beskyttende barriere for den planlagte parken og havnepromenaden. At E18 i overskuelig fremtid vil komme i tunnel er ikke realistisk, i og med at det verken er politisk ønskelig eller at Statens Vegvesen vil tillate tunnel gjennom området.

Flere stilte spørsmål ved Wasstøls argumentasjon med hensyn til skjerming. Skjerming mot E18 kan gjøres med næringsbygg eventuelt vegetasjon langs E18 og frigjøre resten av området til park. Aksjonen for folkepark vil få sin sak politisk behandlet, etter at aksjonen i løpet av kort tid fikk 872 underskrifter i forbindelse med sitt innbyggerforslag.

Se innbyggerforslaget her

SÅ HØYT: Per Øyvind Hanssen i Skøyen Miljøforum snakket Folkeparkens sak og illustrerte med figurer forholdet mellom en åtte etasjers blokk og menneskene på bakken, som er tenkt nær havnepromenaden. Foto: Vidar Bakken

Trafikk

Det ble stilt en rekke spørsmål med ulike tema.

Hva skjer når trafikken blir strupet gjennom Skøyen og dette først og fremst blir et kollektivknutepunkt? Konklusjonen er at biltrafikken må vesntlig ned og at Bygdøylokket og Hoffsveien må ta den verste støyten. Hoffsdiagonalen, som skulle føre trafikken under bakken forbi Skøyen er lagt bort. Det vil ikke lenger være gateparkering på Skøyen.

Les også: Forventer kaos på Skøyen: «Hoffsdiagonalen - the missing link»

Tilbud til barn og unge

I og med at rundt 10 000 nye innbyggere skal inn i området, med mange barn og unge, hva da med flater for lekearealer, idrettstilbud og hva med kulturtilbud? Foreløpig er det bare snakk om en flerbrukshall i planlagte Hoff skole. Siste signaler fra Undervisningsbygg er at den planlagte kinoen i byggekomplekset går ut. Svømmehallen som er tegnet inn ved havnepromenaden er så langt bare en tegning. Det foreligger ikke noe vedtak om det skal komme svømmeanlegg til bydelen. I planprosesessen ligger det ingen andre føringer. Wasstøl pekte på tilbud om gode utearealer skal løses på et senere tidspunkt.

TILBUD TIL BARN OG UNGE?: Beboer på Skøyen, Erik Dissen, etterlyste planer for barn og unge når det gjelder lekeområder, arenaer for idrett og ikke minst kulturtilbud. Foto: Vidar Bakken

Les også: - Står fast ved betongsosialisme

Mye mer

Fornebubanen kommer og her kan det bli endringer med hensyn til stasjonsnedganger. Det legges stor vekt på brede gater med god plass til gående og syklende. Trikken blir lagt om til Hoffsveien for å frigjøre Hovfaret, som tilrettelegges for gange og sykkel. Grøntkorridoren langs Hoffselva og Frognerelva sikres og utvides. Amalienborg blir bevart. Dette og mye mer til kom opp på møtet, som altså kan ses og høres på PBEs facebook-side.

Og når vil «nye» Skøyen stå ferdig? Det vet ingen, da alt er avhengig av hva de private grunneierne ønsker å gjøre og på hvilket tidspunkt.

Les også:

«Skøyenområdet må bli til det beste for de mange»

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...