ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Eneste man trenger å gjøre, er å melde seg på!

Roger Bjørn Haugen, Røas daglige leder, her fra en tidligere utgave av Mærradalen Opp. Arkivfoto

– Her kommer man til dekket bord, sier daglig leder i Røa IL, Roger Bjørn Haugen, som minner om at onsdagens Akersposten Mærradalen Opp er åpen for alle.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.05.2019 kl 13:53

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA/MÆRRADALEN: – Vi ønsker at Akersposten Mærradalen Opp blir et årlig samlingspunkt der vi som bor i bydelene Vestre Aker og Ullern kan treffes og ha gode opplevelser på et helt uformelt idrettsarrangement, sier styreleder Kathrine Godager i Røa IL.
Røas daglige leder Roger Bjørn Haugen legger til: – Løpet passer for familier og venner – fra de minste til de eldste – som har lyst til å gjøre noe kult sammen uten de store forberedelsene. Her kommer dere til «dekket bord». Det eneste man trenger å gjøre er å melde seg på! sier daglig leder Roger Bjørn Haugen.

LES OGSÅ: Drømmer om å knuse deltakerrekorden

Og det neste er naturligvis å ta seg opp den rundt fem kilometer lange løypa som løpes som en påhengsstafett. Det betyr at laget består av fire deltakere, og den som liker å løpe lengst, løper helt fra start til mål, mens lagets andre medlemmer kobles på underveis opp gjennom løypa som går gjennom hele Mærradalen og helt opp til den store parkeringsplassen ved Bogstadvannet.

Nytt av året er at det også er en individuell klasse.

– Her kan du løpe og den lengste distansen på fem kilometer alene, og få en fin treningsøkt eller en skikkelig konkurranse mot andre individuelle løpere, sier Kathrine Godager.

– Stiller du i individuell klasse i år, kan du bruke dette som grunnlag for treninger og forbedringer på denne distansen i årene som kommer, sier Roger Bjørn Haugen.

Klubbsekretær Cecilie Steensen i Røa IL minner om at grilling i målområdet, altså ved badeplassen ved Bogstadvannet, er blitt en tradisjon. – Her er du også velkommen, sier hun. Drikke og grillpølser kan kjøpes på stedet.

Akersposten Mærradalen Opp onsdag 22. mai – åpent løp for alle!

Les mer om løpet her

LES OGSÅ: Drømmer om å knuse deltakerrekorden

Om Akersposten Mærradalen Opp

Påmelding:

Gå inn på www.roail.no. Finn «Akersposten Mærradalen Opp 2019» under AKTIVITETER i det høyre feltet, og trykk på overskriften. Legg inn data for påmelding.

Før løpet:

Røa ILs arrangører er tilstede i Hovseterdalen, rett ved Huseby skole, fra senest kl 17:00 Her får dere utlevert startnumre.

30 minutter før start blir løperne guidet til startstedene sine.

Det er mulig å få transportert sekker og lignende fra oppmøtestedet i Hoveseterdalen til målområdet.

Løypa:

Løpet arrangeres i den flotte naturen oppover Mærradalen. Starten er like ved Radiumhospitalet. Den første på laget løper opp dalen til man nærmer seg Sørkedalsveien. Løper nummer to henger seg på løper nummer én, og sammen løper disse under Sørkedalsveien og videre opp Hovseterdalen. Like nedenfor Voksen kirke henger den tredje løperen seg på, og gruppen beveger seg inn på stien gjennom skogen og opp mot Bogstad camping. Når de tre første på laget passerer under Ankerveien, kobler siste påheng seg på rett bak campingplassen. Derfra løper de fire i laget samlet til Badeplassen ved Bogstad. De individuelle deltakerne løper den samme strekningen og løypa som den som løper lengst i firemannslagene.

Klasser:

Vi har 3 klasser: «Familie», «Åpen» og «Individuell»

Etter løpet:

Premiering skjer på Badeplassen, så snart alle er kommet i mål og resultatene er klare.