ANNONSE
Annonse

– Endringer i ekspressfart virker truende

– Vi må ikke deppe selv om endringene skjer i rasende fart, sier professor i antropologi ved Universitetet i Oslo, Thomas Hylland Eriksen, til Akersposten.no. Onsdag kl. 12 på Ullern kultursenter skal han holde foredrag om det hurtigtoget mange av oss føler at vi sitter på. – Men det er lyspunkter.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2017 kl 11:13

ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: – Verden forandrer seg i et rasende tempo, og det virker ofte skremmende, fortsetter Hylland Eriksen.

Handel, økonomi, transport, klima og miljø, kultur og identitet, er temaer Hylland Eriksen skal berøre i løpet av den timen han har til rådighet. Han skal på en måte stille diagnose på verdenssituasjonen – intet mindre. De som finner veien til Ullern kultursenter, kan se fram til en spennende leksjon om dagens situasjon og retningen videre.

– Mange opplever det som om verden på en måte løper litt løpsk. Vi henger på en måte ikke riktig med i svingene.

Ingen verdensregjering

– Det er ingen verdensregjering som kan sette bremsene på, fortsetter Hylland Eriksen. – Heller ingen termostat som noen kan regulere.

Dette oppleves som uhyggelig. Ikke minst når vi ikke en gang kan bli enige om deler av klimaendringene er menneskeskapte. Det kommer stadig flere rapporter om at klimaet går hurtig i gal retning. Hvilke utfordringer kommer barn og barnebarn til å måtte hanskes med?

– Ikke heng med hodet

– Ikke heng med hodet. Det er lyspunkter, forsikrer professoren. – Globaliseringen kommer oss til hjelp. Vi er mye mer nær hverandre i dag, og vi vet mye mer om sammenhenger enn vi gjorde tidligere. Dette er viktig for å kunne finne fram til felles løsninger, sier Thomas Hylland Eriksen.

Internasjonalt er han mest kjent for sin forskning om etnisitet, nasjonalisme og globalisering. I Norge er han trolig mest kjent for sitt engasjement for å formidle sosialantropologi og et sosialantropologisk perspektiv på et flerkulturelt samfunn.

– Det er viktig å se sammenhenger og det må vi gjøre i et globalt perspektiv.

Du kan oppleve Thomas Hylland Eriksen på Ullern kultursenter onsdag 3. mai klokken 12. Inngang: kr 50.

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse