Akersposten

– Endringer i ekspressfart virker truende

– Vi må ikke deppe selv om endringene skjer i rasende fart, sier professor i antropologi ved Universitetet i Oslo, Thomas Hylland Eriksen, til Akersposten.no. Onsdag kl. 12 på Ullern kultursenter skal han holde foredrag om det hurtigtoget mange av oss føler at vi sitter på. – Men det er lyspunkter.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2017 kl 11:13

LILLEAKER: – Verden forandrer seg i et rasende tempo, og det virker ofte skremmende, fortsetter Hylland Eriksen.

Handel, økonomi, transport, klima og miljø, kultur og identitet, er temaer Hylland Eriksen skal berøre i løpet av den timen han har til rådighet. Han skal på en måte stille diagnose på verdenssituasjonen – intet mindre. De som finner veien til Ullern kultursenter, kan se fram til en spennende leksjon om dagens situasjon og retningen videre.

– Mange opplever det som om verden på en måte løper litt løpsk. Vi henger på en måte ikke riktig med i svingene.

Ingen verdensregjering

– Det er ingen verdensregjering som kan sette bremsene på, fortsetter Hylland Eriksen. – Heller ingen termostat som noen kan regulere.

Dette oppleves som uhyggelig. Ikke minst når vi ikke en gang kan bli enige om deler av klimaendringene er menneskeskapte. Det kommer stadig flere rapporter om at klimaet går hurtig i gal retning. Hvilke utfordringer kommer barn og barnebarn til å måtte hanskes med?

– Ikke heng med hodet

– Ikke heng med hodet. Det er lyspunkter, forsikrer professoren. – Globaliseringen kommer oss til hjelp. Vi er mye mer nær hverandre i dag, og vi vet mye mer om sammenhenger enn vi gjorde tidligere. Dette er viktig for å kunne finne fram til felles løsninger, sier Thomas Hylland Eriksen.

Internasjonalt er han mest kjent for sin forskning om etnisitet, nasjonalisme og globalisering. I Norge er han trolig mest kjent for sitt engasjement for å formidle sosialantropologi og et sosialantropologisk perspektiv på et flerkulturelt samfunn.

– Det er viktig å se sammenhenger og det må vi gjøre i et globalt perspektiv.

Du kan oppleve Thomas Hylland Eriksen på Ullern kultursenter onsdag 3. mai klokken 12. Inngang: kr 50.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...