Akersposten

Enda en «smittefest» i Vestre Aker

SPRER SEG: Viruset sprer seg også i ungdomsmiljøet gjennom hyppige fester.

En ny stor fest med 51 deltakere er registrert i bydel Vestre Aker sist helg, selv om Helsedirektoratet sier at private sammenkomster ikke bør ha flere enn 20 deltagere.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.08.2020 kl 15:43

VESTRE AKER: Akersposten skrev om tre større fester i bydelen torsdag, fredag og lørdag med flere smittede og flere titalls personer i karantene.

Nå kommer det frem at på et stort grillparty med 51 ungdommer i Vestre Aker, var en av de smittede som er identifisert fra en av de foregående festene, også deltaker på denne fjerde festen. Det er VG som skriver dette.

Ungdom fra bydelene Vestre Aker, Nordre Aker, Frogner og Ullern i tillegg til Bærum kommune deltok på festen. Det skal også være deltagere fra andre kommuner og bydeler.

Det er bydelsdirektør i Bydel Vestre Aker, Elisabeth Vennevold, som opplyser om dette. Bydelen har ikke oversikt ennå over hvor mange av disse som er testet.

– Mange av festdeltagerne har satt seg selv i karantene i vente på å bli kontaktet av dem som driver smittesporing. Min oppfordring er at alle andre som har deltatt på festene gjør det samme frem til de får kontakt med smitteteamet. Det er et veldig stort volum av personer som enten har deltatt på festene eller som er nærkontakt med festdeltagere i etterkant. Alle disse må belage seg på å gå i karantene, sier Vennevold til VG, som også forteller at smittesporingsteamet har god kapasitet, men at smittearbeidet vil ta tid.

Torsdag ettermiddag opplyses det at det nå er registrert fem smittede etter festene.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...