Akersposten

– En veldig viktig seier

Med sin første scoring i Toppserien denne sesongen ble Oline Brekke Fuglem matchvinner da Røa Dynamite vant 1-0 over Klepp lørdag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2020 kl 09:00

RØA: - Dette var en veldig viktig seier da det er ganske jevnt nederst og de tre poengene fikk oss over streken, sier Brekke Fuglem.

18-åringen har tatt bra tak i Røa etter at hun har fått starte de siste kampene, og var kald da hun fikk ballen fra Dorthea Mørkved Glorud tre minutter ut i matchen.

- Geir ba meg om å skyte før kampen, så det var det jeg gjorde. Jeg fikk en bra touch og tenkte ikke så mye mer enn bare skyt, sier Brekke Fuglem.

Og scoringen ga en ordentlig boost.

- Det var veldig viktig å få en sånn vitamininnsprøytning i forhold til en tidlig scoring, sier Røa-trener Geir Nordby.

Slapp med skrekken

Klepp er gode, og de første 45 minuttene ble ikke akkurat kjedelige.

Røa hadde flere tilløp til sjanser, og Klepp var ikke ufarlige de heller med fire store sjanser, blant annet en hvor keeper Josefine Ervik feilberegnet totalt.

Men sammen med Sara Suphellen fikk hun reddet seg unna baklengs.

- Det er stor framgang både offensivt og defensivt. Helt strålende, så all honnør til jentene som har tatt et skritt i riktig retning, mener Nordby.

Etter hvilen var det Klepp som kom ut med mye energi og kjørte en periode over Røa, som ble liggende lavt.

- Vi la oss lavt i banen for å forsvare boksen. Jeg synes vi har god kontroll på Klepp, sier Brekke Fuglem.

Røa kom seg etter hvert og bød på noen muligheter selv, men de største mulighetene hadde nok Klepp i sluttminuttene.

- Det var noen spennende sluttminutter, men jeg synes at laget legger en god innsats igjennom hele kampen, og vi forsvarer oss godt, mener Røa-spilleren.

Spennende avslutning

Trener Nordby var strålende fornøyd etter matchen.

- Jeg har hele tiden hatt troen på at vi skal klare å vinne fotballkamper. Vi har hatt gode treninger, og jentene har vært flinke til å holde det oppe. Det er klart at det er tungt i perioder hvor man aldri får helt lønn for strevet, men heldigvis får vi en gedigen opptur i dag. Og det unner jeg jentene veldig, sier Nordby.

Med de tre poengene klatret Røa opp fra sisteplassen og står nå med syv poeng, før de møter LSK Kvinner, Rosenborg, Sandviken, Lyn, Arna-Bjørnar og Kolbotn.

- Vi må ta en kamp av gangen. Jeg har alltid ment at vi er gode nok i enkeltkamper til å slå alle vi møter i Toppserien, og så vil hver kamp leve sitt liv. Det er det vi må forberede oss på. Vi må bare jobbe på videre, og så skal vi nyte seieren i dag, og bruke den for det det er verdt i forhold til at vi kan når vi vil. Det er viktig å få med seg når vi skal opp mot en tøff avslutning, sier Nordby.

- Hvor mange poeng tror du at dere vil trenge for å sikre plassen?

- Jeg aner ikke. Det er jo et lag som rykker direkte ned, så det kommer litt an på det som skjer i de andre kampene. Nå skal jo Lyn og Kolbotn spille i morgen, så det er vanskelig å spå, mener Nordby.

Lyn og Kolbotn står henholdsvis med fem og syv poeng i Toppserien.

Kampfakta

Røa Dynamite 1 (1)
Klepp 0 (0)

Toppserien kvinner, fotball
Røa kunstgress

Gule kort: Katrine Winnem Jørgensen (Røa), Vilde Anett Fjelldal (Røa), Nicole Leslie Stanton (Klepp).
Røa: Josefine Ervik, Frida Berg Lyshoel, Sarah Alexandra Lilleberg Suphellen, Synne Masdal, Kamilla Aabel, Oline Brekke Fuglem, Mathilde Hauge Harviken, Katrine Emilie Winnem Jørgensen, Dorthea Mørkved Glorud (76: Hanna Terry), Linn Huseby, Vilde Anett Fjelldal.
Tilskuere: 123
Dommer: Veronika Fjeldvær (Stadsbygd IL)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...