ANNONSE
Annonse
Akersposten

– En veldig viktig seier

Med sin første scoring i Toppserien denne sesongen ble Oline Brekke Fuglem matchvinner da Røa Dynamite vant 1-0 over Klepp lørdag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2020 kl 09:00

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: - Dette var en veldig viktig seier da det er ganske jevnt nederst og de tre poengene fikk oss over streken, sier Brekke Fuglem.

18-åringen har tatt bra tak i Røa etter at hun har fått starte de siste kampene, og var kald da hun fikk ballen fra Dorthea Mørkved Glorud tre minutter ut i matchen.

- Geir ba meg om å skyte før kampen, så det var det jeg gjorde. Jeg fikk en bra touch og tenkte ikke så mye mer enn bare skyt, sier Brekke Fuglem.

Og scoringen ga en ordentlig boost.

- Det var veldig viktig å få en sånn vitamininnsprøytning i forhold til en tidlig scoring, sier Røa-trener Geir Nordby.

Slapp med skrekken

Klepp er gode, og de første 45 minuttene ble ikke akkurat kjedelige.

Røa hadde flere tilløp til sjanser, og Klepp var ikke ufarlige de heller med fire store sjanser, blant annet en hvor keeper Josefine Ervik feilberegnet totalt.

Men sammen med Sara Suphellen fikk hun reddet seg unna baklengs.

- Det er stor framgang både offensivt og defensivt. Helt strålende, så all honnør til jentene som har tatt et skritt i riktig retning, mener Nordby.

Etter hvilen var det Klepp som kom ut med mye energi og kjørte en periode over Røa, som ble liggende lavt.

- Vi la oss lavt i banen for å forsvare boksen. Jeg synes vi har god kontroll på Klepp, sier Brekke Fuglem.

Røa kom seg etter hvert og bød på noen muligheter selv, men de største mulighetene hadde nok Klepp i sluttminuttene.

- Det var noen spennende sluttminutter, men jeg synes at laget legger en god innsats igjennom hele kampen, og vi forsvarer oss godt, mener Røa-spilleren.

Spennende avslutning

Trener Nordby var strålende fornøyd etter matchen.

- Jeg har hele tiden hatt troen på at vi skal klare å vinne fotballkamper. Vi har hatt gode treninger, og jentene har vært flinke til å holde det oppe. Det er klart at det er tungt i perioder hvor man aldri får helt lønn for strevet, men heldigvis får vi en gedigen opptur i dag. Og det unner jeg jentene veldig, sier Nordby.

Med de tre poengene klatret Røa opp fra sisteplassen og står nå med syv poeng, før de møter LSK Kvinner, Rosenborg, Sandviken, Lyn, Arna-Bjørnar og Kolbotn.

- Vi må ta en kamp av gangen. Jeg har alltid ment at vi er gode nok i enkeltkamper til å slå alle vi møter i Toppserien, og så vil hver kamp leve sitt liv. Det er det vi må forberede oss på. Vi må bare jobbe på videre, og så skal vi nyte seieren i dag, og bruke den for det det er verdt i forhold til at vi kan når vi vil. Det er viktig å få med seg når vi skal opp mot en tøff avslutning, sier Nordby.

- Hvor mange poeng tror du at dere vil trenge for å sikre plassen?

- Jeg aner ikke. Det er jo et lag som rykker direkte ned, så det kommer litt an på det som skjer i de andre kampene. Nå skal jo Lyn og Kolbotn spille i morgen, så det er vanskelig å spå, mener Nordby.

Lyn og Kolbotn står henholdsvis med fem og syv poeng i Toppserien.

Kampfakta

Røa Dynamite 1 (1)
Klepp 0 (0)

Toppserien kvinner, fotball
Røa kunstgress

Gule kort: Katrine Winnem Jørgensen (Røa), Vilde Anett Fjelldal (Røa), Nicole Leslie Stanton (Klepp).
Røa: Josefine Ervik, Frida Berg Lyshoel, Sarah Alexandra Lilleberg Suphellen, Synne Masdal, Kamilla Aabel, Oline Brekke Fuglem, Mathilde Hauge Harviken, Katrine Emilie Winnem Jørgensen, Dorthea Mørkved Glorud (76: Hanna Terry), Linn Huseby, Vilde Anett Fjelldal.
Tilskuere: 123
Dommer: Veronika Fjeldvær (Stadsbygd IL)