Akersposten

- En svært alvorlig sak

IKKE BRA: Skolebyråden kommenterer etter at Morten Hammer varslet om omfattende juks av foreldre for å få egne barn inn på Vinderen skole. Foto: Vidar Bakken/Karl Andreas Kjelstrup

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) mener det er svært alvorlig om folk jukser seg til plass på Vinderen skole.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.02.2018 kl 12:35

VINDEREN: - Inntakssituasjonen slik den beskrives for Vinderen skole, har jeg full forståelse for at setter i sving følelser og engasjement hos foreldrene, sier Inga Marte Thorkildsen.

Byråden er gjort oppmerksom på påstandene om omfattende juks med adresser for å få egne barn inn på Vinderen skole ved årets inntak av elever.

Les også: Vinderen: - Kjøper leiligheter og jukser med adresser for å få barna inn på skolen

- Det er Utdanningsetaten som utreder og foreslår hvordan kommunen skal møte forventet vekst i antall barn, elever og lærlinger i årene fremover. Jeg er sikker på at rektor og Utdanningsetaten merker seg de reaksjonene som allerede har fremkommet og at man arbeider for å finne en best mulig løsning for både nåværende og fremtidige elever. Det er en stor kabal som hvert år må legges for å skaffe tilstrekkelig skolekapasitet, sier Thorkildsen, som er overrasket over påstandene som har kommet frem i denne saken.

- Hvis det er snakk om juks og falsk melding om flytting innen skolens grenser, er dette en svært alvorlig sak.

Les også:

Han skal selge deg Montebello

Trist når gamle hus brenner

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...