Akersposten

En stor dag for Vækerøstuene og Bestum Vel

KULTURHEDER: Nå skal Vækerøstuene hedres med dette sjeldne skiltet. Foto: Bestum Vel

Det er en stør ære at Vækerøstuene blir hedret med Oslo Byes Vel "Blå skilt". Samme dag åpner det tradisjonelle julemarkedet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2018 kl 13:23

VÆKERØ: Når Vækerøstuene førstkommende lørdag får "Blå skilt", betyr det at arbeiderboligene fra 1780-årene blir akseptert og bekrevet som en viktig del av vår kulturarv. Bestum Vel eier og har hatt ansvar for stuene siden sekstitallet.

- Etter en god søknadsprosess har Oslo Byes Vel akseptert Bestum Vels søknad om blått skilt på Vækerøstuene. Skiltprogrammet er nasjonalt og bare i Oslo er det cirka 300 skilt som beskriver viktige deler av vår kulturarv. I Ullern er det noen få kulturminner med blått skilt og nå blir det ett til, sier leder av Bestum Vel, Per Øyvind Hansen.

Les også: - Spekulerer kommunen i forfall?

I kriteriene for "Blå skilt" står det blant annet: Hensikten er bokstavelig talt å synliggjøre historien der den skjedde. Kriteriene for skilting er at stedet er knyttet til en betydningsfull person, en historisk begivenhet eller virksomhet – eller at objektets alder er bemerkelsesverdig.

Lørdag 8. desember, klokken 12.00, inviterer Bestunm Vel til avduking av "Blå skilt", med en rekke gjester til stede. Her er alle velkomne til en sjelden begivenhet, hvor det også blir servert gløgg og pepperkaker. Disse kommer til å si noen ord i forbindelse med avdukingen:

Bestum Vel (Per Øyvind Hansen)
Vækerøstuene ( Eivind W. Robertsen
Bybevaring (representant fra Byantikvaren, Morten Stige)
Ullerns historie (Ullern, Røa og Bygdøy historielag)
Bydel Ullern (Bydelsleder Carl Oscar Pedersen)
Blå Skilt (Oslo Byes Vel ved Generalsekretær Ole Rikard Høisæther)

Les også: - Jeg er forbannet på Boligbygg

Samme dag åpner det tradisjonelle julemarkedet. Lørdag og søndag er markedet åpent fra klokken 12.00 til 16.00. Kunsthåndverkere er aktive i de gamle boligene, hvor det tidligere bodde tømmerkjørerfamilier. Glasskunst/krystall, malerier, keramikk, smykker og moderne design blir til i disse stuene. Adressen er Drammensveien 227 (inn ved Shell-stasjonen). Området har egen P-plass. Bussruter: 31 og 32 til Maritim. Disse kunsthåndverkerne ønsker velkommen:

Rein Follestad, tradisjonell keramikk.
Anne Haavind, glasskunst/krystall og grafikk.
Kine Røine, maleri.
Liv Due «Livi», smykker, tegning, maleri, skulptur og tegnefilm.
Irene S. Sandved,julekranser og keramikkprosjekter i samarbeid med Kirkens Bymisjon.

Les også:

- Det er utrolig trist

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...