ANNONSE
Annonse
Akersposten

En stor dag for Vækerøstuene og Bestum Vel

KULTURHEDER: Nå skal Vækerøstuene hedres med dette sjeldne skiltet. Foto: Bestum Vel

Det er en stør ære at Vækerøstuene blir hedret med Oslo Byes Vel "Blå skilt". Samme dag åpner det tradisjonelle julemarkedet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2018 kl 13:23

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VÆKERØ: Når Vækerøstuene førstkommende lørdag får "Blå skilt", betyr det at arbeiderboligene fra 1780-årene blir akseptert og bekrevet som en viktig del av vår kulturarv. Bestum Vel eier og har hatt ansvar for stuene siden sekstitallet.

- Etter en god søknadsprosess har Oslo Byes Vel akseptert Bestum Vels søknad om blått skilt på Vækerøstuene. Skiltprogrammet er nasjonalt og bare i Oslo er det cirka 300 skilt som beskriver viktige deler av vår kulturarv. I Ullern er det noen få kulturminner med blått skilt og nå blir det ett til, sier leder av Bestum Vel, Per Øyvind Hansen.

Les også: - Spekulerer kommunen i forfall?

I kriteriene for "Blå skilt" står det blant annet: Hensikten er bokstavelig talt å synliggjøre historien der den skjedde. Kriteriene for skilting er at stedet er knyttet til en betydningsfull person, en historisk begivenhet eller virksomhet – eller at objektets alder er bemerkelsesverdig.

Lørdag 8. desember, klokken 12.00, inviterer Bestunm Vel til avduking av "Blå skilt", med en rekke gjester til stede. Her er alle velkomne til en sjelden begivenhet, hvor det også blir servert gløgg og pepperkaker. Disse kommer til å si noen ord i forbindelse med avdukingen:

Bestum Vel (Per Øyvind Hansen)
Vækerøstuene ( Eivind W. Robertsen
Bybevaring (representant fra Byantikvaren, Morten Stige)
Ullerns historie (Ullern, Røa og Bygdøy historielag)
Bydel Ullern (Bydelsleder Carl Oscar Pedersen)
Blå Skilt (Oslo Byes Vel ved Generalsekretær Ole Rikard Høisæther)

Les også: - Jeg er forbannet på Boligbygg

Samme dag åpner det tradisjonelle julemarkedet. Lørdag og søndag er markedet åpent fra klokken 12.00 til 16.00. Kunsthåndverkere er aktive i de gamle boligene, hvor det tidligere bodde tømmerkjørerfamilier. Glasskunst/krystall, malerier, keramikk, smykker og moderne design blir til i disse stuene. Adressen er Drammensveien 227 (inn ved Shell-stasjonen). Området har egen P-plass. Bussruter: 31 og 32 til Maritim. Disse kunsthåndverkerne ønsker velkommen:

Rein Follestad, tradisjonell keramikk.
Anne Haavind, glasskunst/krystall og grafikk.
Kine Røine, maleri.
Liv Due «Livi», smykker, tegning, maleri, skulptur og tegnefilm.
Irene S. Sandved,julekranser og keramikkprosjekter i samarbeid med Kirkens Bymisjon.

Les også:

- Det er utrolig trist

Følg Akersposten på Facebook