Akersposten

– En sommerjobb vil bety så mye for den enkelte

– Det må finnes noen arbeidsgivere i vår bydel som kan tenke seg å gi en eller flere ungdommer en sommerjobb, sier bydelsutvalgets leder i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H). Foto: Bjørg Duve

– Vil du være med å gi ungdommer en sommerjobb? spør bydelsleder Carl Oscar Pedersen i Bydel Ullern, som appellerer til næringslivet. – Vil byrådet ha flere unge i arbeid i sommer, bevilg litt mer penger! sier han.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.05.2021 kl 10:59

BYDEL ULLERN: – Vi har fått vel 300.000 kroner fra Oslo kommune, slik at unge mennesker kan få en sommerjobb, men det er som en dråpe i havet, sier er oppgitt bydelsleder. Han på sin side lover mye velferd tilbake for de pengene.

– Det er kun 42 ungdommer som får dette tilbudet.

– Hvor mange søkte?

– 283! Det må finnes noen arbeidsgivere i vår bydel som kan tenke seg å gi en eller flere ungdommer en sommerjobb.

Behovet for sommerjobb er stort.

– Jeg blir glad for hver eneste som kan tilby en sommerjobb. Vi trenger å få så mange som mulig ut i arbeidslivet i noen sommeruker.

Det er rundt 27.000 som er sysselsatt i bydelen. Pedersen ber om plass til noen flere ungdommer i sommer og sier at en kan ta kontakt med Bydel Ullern ved Sang Bui (epost: sang.bui@bun.oslo.kommune.no).

– Å gi unge mennesker en slik muligheter, vil være helt fantastisk, sier Pedersen, som har fulgt med på den senere tids offentlige debatt. Han vet av egen erfaring at en slik arbeidsmulighet vil komme god med.

Erfaring er gull verd

– Arbeidserfaring er gull verd.

I fjor fikk bydelen en tilleggsbevilgning fra kommunen til å få ungdom inn i en sommerjobb.

– Den bevilgningen kom altfor sent. Vi kunne ikke få til noe. Derfor må byrådet på banen allerede nå, slik at langt flere kan få jobb, sier Pedersen. Juni er den første sommermåneden.

Pandemien har skapt en vanskelig situasjon for næringsdrivende og på arbeidsmarkedet.

– Nå skal hjulene i gang igjen. Oslo er i ferd med å åpne opp etter en langvarig nedstenging. Jeg håper og tror at det vil åpne opp for muligheter for dem som trenger noen ukers sommerjobb, sier Pedersen. Noen av de 42 har fått sommerjobb i bydelen på ulike steder som blant annet i barnehager, omsorgsbolig og på Stoppestedet.

Sommerjobb på CV-en

– For mange er en sommerjobb inngangsporten til arbeidslivet. Etter endt utdanning, er det godt å ha med seg ulike arbeidserfaringer, sier Pedersen og legger til at all arbeidserfaring er god erfaring.

– Det er godt å kunne skrive en sommerjobb inn på CV-en. En får også mulighet til å få en arbeidsgiver som referanse, sier Carl Oscar Pedersen, som gjentar oppfordringen til både næringsliv og byrådet om å trå til og hjelpe flere til noen ukers sommerjobb.

– Det vil bety så mye for den enkelte!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...