Akersposten

– En slitekamp som det er skikkelig digg å vinne

Fra venstre: Kirvil Schau Odden, Vilde Gullahaug Birkeli med maskot Aksel Odden Sundsfjord, Kristine Leine (kaptein) og Ragne Hagen Svastuen. Foto: Line Holter

Det ble en nervepirrende kamp på Røabanen lørdag ettermiddag. – Vi hever oss fra i fjor, da hadde vi tapt poeng i denne type kamper, sier trener Geir Nordby etter kampen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 31.03.2019 kl 09:49

Med sesongens aller første hjemmekamp for Røa i Toppserien gjør vi i år en ny vri i dekningen av Røas hjemmekamper. I godt samarbeid med Røa Fotball Elite har vi satt sammen et fotballkyndig team, som gjennom sesongen alle skal i ilden som reportere på Røabanen. Her kommer vil til å høre fra tidligere Røa-spillere og andre som har et brennende og bankende hjerte for Røa Dynamite Girls. Aller først ut er tidligere Røa-spiller gjennom åtte sesonger, Line Holter. Red.

RØABANEN: Etter åtte sesonger og over 100 kamper for klubben i mitt hjerte er det deilig å være tilbake på Røabanen. Her har jeg delt latter, glede, svette og tårer med spillere, trenere, frivillige, supportere og kommende Dynamites.

Geir Nordby har i alle årene jeg har spilt i klubben hatt stort fokus på å samle en spillegruppe som går godt overens sosialt. Kollektivet Røa skal stå sterkere enn individualisten, samtidig som det er rom for litt individuelt krydder, som Geir ville sagt.

SELFIE! Forfra: Line Holter, Marita Holmen Iversen og Kristin Carlsson. Alle tidligere Røaspillere og nå trofaste supportere.

Litt vemodig var det å entre arenaen som en del av tribune gjengen og ikke som spiller, men det kriblet fortsatt i magen da årets første hjemmekamp ble sparket i gang. Og for en nervepirrende kamp det ble.

Kampen starter med mye dueller og litt upresist pasningsspill fra begge lag. Etter 23 spilte minutter skapes det fotballmagi til vill jubel for de over 200 fremmøtte på tribunen. Nora Byom Nilssen vinner ballen på venstre back, vrir rundt via stopper og til Rebecka Holum som finner Synne Sofie Kinden Jensen utenfor 16.meteren. Iskaldt plasserer hun ballen i lengste hjørne, og Røa er i ledelsen 1-0!

Suverent forsvarsspill

Etter 34 minutter får vi kampens prestasjon av Kristine Leine. Trondheims-Ørn bryter idet hele Røa er på vei fremover, det er tre mot én bakover og det ser stygt ut for Røa-jentene. Men årets nyvalgte kaptein Leine tar ansvar. Hun har perfekt timing i forsvarsspillet og klarer å bryte gjennombruddspasningen til Ørn og en potensielt enorm målsjanse. Fantastisk forsvarsspill.

Trondheims-Ørn presser på mot slutten av omgangen og reduserer etter 37 spilte minutter. Lagene går til pause med 1-1.

Utnyttet svak klarering

Andreomgang fortsetter der førsteomgang slapp, kampen bølger frem og tilbake, hvem får den første reduseringen?

Etter 60 minutter havner en uheldig klarering fra Ørn hos Katrine Jørgensen som setter ballen enkelt i mål fra tre meter.

De siste 30 minuttene er begge lag frempå med stolpeskudd, men det blir ingen flere mål.

Røa drar i land sin andre seier for sesongen, årets første hjemmeseier og topper med det tabellen.

Fornøyd trener etter slitekamp

Geir Nordby er svært fornøyd med seier i dagens kamp.

Røa-trener Geir Nordby smiler alltid når det blir tre poeng. Her sammen med Mason Minister.

– Det er en slitekamp som det er skikkelig digg å vinne. Vi hever oss fra i fjor, da hadde vi tapt poeng i denne type kamper. Nå skal vi øve videre på å styre spillet, der har vi litt å jobbe med, sier han.

Kaptein Kristine Leine er også fornøyd med seier, men mener de har litt å gå på når det gjelder ro og presisjon.

– Kampen var litt rotete, vi vinner fullt fortjent, men vi må være mer tålmodige og ta de riktige valgene. Vi er ikke fornøyd med at vi ikke klarer å holde nullen, men vi scorer to mål som er nok til å vinne kampen, sier Leine.

Line Holter
dagens Røa-reporter for Akersposten

Kampfakta

Røa-Trondheims-Ørn 2-1 (1-1)

Målscorere Røa:
Synne Kinden Jensen (23.)
Katrine Winnem Jørgensen

Målscorer Ørn:
Rakel Engesvik

Tilskuere: 226

Røas beste: Synne Sofie Kinden Jensen
Nykommeren for sesongen er farlig frempå ved flere anledninger og scorer et nydelig 1-0-mål. Jobber hardt, samtidig som hun har noen individuelle ferdigheter det skal bli gøy å følge med på resten av sesongen.

Kampens øyeblikk:
Kristine Leine, når hun rydder opp og bryter gjennombruddspasningen alene med flere Ørn-spillere og hindrer en potensielt stor målsjanse.

PS! Røa leder altså Toppserien etter to runder. Favorittene LSK går på et poengtap etter uavgjort borte mot Avaldsnes. Røa har seks poeng etter to kamper, og det samme har Klepp og Vålerenga.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...