Akersposten

En skog full av søppel og tyvegods

UNATURLIG: Inne i skogen nedenfor Voksen-jordene ser det slik ut, og det har det gjort lenge. Foto: Ole-Martin Moe

Sykkelvrak, gamle klær og annet søppel flyter i skogen nedenfor Voksen-jordene.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

VOKSEN/BOGSTAD: I skogen i området nedenfor Voksen-jordene har Ole-Martin Moe tatt disse bildene for bare noen dager siden. Her flyter søppel, ribbede sykler og mye annet. Det er tydelig, ifølge Moe, at dette ikke "bare" er søppel, men også rester av tyvegods.

– Tyvegods

– Dette er ikke noe noen har stjålet fra Fretex-bokser. Dette er ting noen har vært hjemme hos folk og tatt med seg, sier han til Akersposten.no.

Han forteller at han har observert folk gå inn og ut av skogen, og at det er tydelig at dette er et område folk har bodd i i lengre tid.

– Vi går mye tur i dette området og har hørt og sett dette i mange år. Det er jo et symptom på at noe er hakkende gærnt, sier Moe, som understreker at det ser ut til å være en stund siden noen har bodd i området nå.

– Det ser ut til at mye av dette har overvintret, sier han.

– Burde ryddes

Derfor ser han en enda større grunn til at området nå burde vært ryddet. Ikke bare fordi det er stygt, men også fordi det er her er mye som både dyr og for eksempel barn kan skade seg på.

Han oppfordrer Bymiljøetaten til å se nærmere på området.

Bare minutter etter at vi sender bildene til Moe på e-post til Rusken-general Jan Hauger, er Hauger på tråden, og han kan fortelle at Rusken får mange slike henvendelser for tiden.

– Dessverre har vi nå ganske så stor tilstrømning av bostedsløde, og det gjelder hele Oslo. Det er gjerne tilknyttet skogsområder, sier Hauger til Akersposten.no.

Han lover at Rusken snart skal ta en titt på stedet og få ryddet opp.

Han oppfordrer folk til å melde fra når de kommer over slike tilfeller, enten via Rusken-appen, eller til Rusken-patruljen på tlf. 924 68100.

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...