ANNONSE
Annonse

– En skam hvordan Vækerø politistasjon fremstår

TAR TAK: Bydelsleder Carl Oscar Pedersen vil jobbe for at Vækerø politistasjon kommer til heder og verdighet igjen. Foto: Vidar Bakken

Carl Oscar Pedersen mener det er en skam at gamle Vækerø politistasjon står og forfaller.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.02.2017 kl 15:23

ANNONSE
Annonse

VÆKERØ: – Jeg har en klar forventning om at Oslo kommune tar sitt ansvar alvorlig. Vækerø politistasjon må settes i stand på en forsvarlig måte, slik at bydelen kan benytte seg av byggene. De må aldri komme i en slik forfatning at eneste alternativ blir å rive det, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H), som også sitter som representant i bystyret og er medlem av byutviklingskomiteen.

Kunne gjort mer

To representanter for Bestum Vel var i et intervju med Akersposten også kritisk til bydelsledelsens håndtering av saken og det de mente var manglende initiativ fra bydelens side.

Les saken her: – Spekulerer kommunen i forfall?

– Jeg er enig i at vi kunne gjort mer, men byggene har inntil i fjor vært i bruk av andre. Nå er imidlertid tiden inne, og jeg føler at vi har et ansvar for at dette bevaringsverdige, flotte bygget med arresten blir rehabilitert og tatt i bruk. Dette vil jeg ta opp med både Boligbygg og byrådet. Det er en skam hvordan Vækerø politistasjon fremstår, med disse platene foran vinduene.

Les også: Byantikvaren: – Det er utrolig trist

Arresterte oss

Bydelslederen har også et personlig engasjement i dette.

– Jeg har jo vokst opp rett ovenfor politistasjonen, i Vennersborgveien. Det var nærpolitistasjonen vår og politibetjentene kjente guttene i gaten personlig. Når vi var mindre kunne de hoppe ut av politibilen, løpe etter oss og arrestere oss for gøy. Jeg husker blant andre en som het Pettersen som en veldig hyggelig politimann. Som sagt, jeg vil jobbe for at Vækerø politistasjon kommer til heder og verdighet igjen, sier Pedersen.

Les også:

Nå skal det satses på Hovseter

Politikerne vil slå ring rundt Kirkenærhuset

Trusselen om å rive ballettskolen har fått nye og gamle venner på tåspissene


Totalt forfall av verneverdig villa

Smestadfolket stilte krav til politikerne

ANNONSE
Annonse