Akersposten

- En hjelpende hånd er det alltid behov for

TUSEN TAKK: En stor takk til Ola Ramstad for hans innsats for dem som virkelig trenger det. Her har han nettopp mottatt prisen av Lars Asbjørn Hanssen (til venstre). Foto: Vidar Bakken

Ola Ramstad har viet mye av sitt liv til frivillighet. Derfor ble han også fortjent hedret med Frivillighetsprisen av Bydel Vestre Aker.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.02.2019 kl 10:30

HUSEBY: Ola Ramstad kjører Frivilligbussen. Har vært med å arrangere julaften på Hovstua de siste 15 årene. Stiller opp med matlaging og servering til søndagsmiddagene på Frivilligsentralen. Er med og arrangerer julekafe, påskekafe og sommerkafe. Gir en hjelpende hånd ute i felten til de som trenger det. 17. mai henter han eldre til middag på Frivilligsentralen i Bydel Vestre Aker.

Et tydelig bilde

Ola Ramstad har vært frivillig siden 2004. Det var da også flere som hadde nominert Ramstad til Frivillighetsprisen ifølge prisutdeler Lars Asbjørn Hanssen, leder av bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker.

- Han omtales som alltid blid. Han er positiv, omgjengelig, en kjernekar, en som tar ansvar, tid til å lytte til andre, bryr seg om hvordan du har det, og er en likandes og hyggelig mann i sin beste alder. Slike som han er alltid i sin beste alder, innledet Hanssen.

Bydelslederen var innom de mange oppgavene Ramstad hadde påtatt seg gjennom alle årene, siden han kom som frivillig i 2003 og viste også til at han opplevd julaften på Hovstua med Ramstad og hans kone som vertskap. Det gjorde inntrykk.

- Der var Ola og serverte og var alt mulig mann. På kjøkkenet stod hans kone. Han er ikke helt alene om denne prisen. Dette var ekteparets julefeiring, sa Hanssen, som viste til at mange frivillige var i sving denne julaften.

- Det ga et innblikk i alle de som i våre daglige liv er usynlige, disse gode hjelperne som er der og deler ut, ikke bare en julemiddag, men som deler ut glede, varme, nærhet og ekte kjærlighet til sine medmennesker. Det er mange måter å være sulten på i vårt travle samfunn. Dette er ordentlig rikdom. Vi mennesker trenger hverandre. Vi har et mangfold av fantastisk frivillighet, som skaper verdier for barn, unge og eldre i vår bydel, sa Hanssen og mente at Ola Ramstad var tydelig bilde på hva frivillig innsats betyr.

- Han har vært frivillig på Frivillighetssentralen siden 2003. Han har her vist et engasjement som går langt utover hva en organisasjon kan forvente, sa Hanssen blant annet.

Hanssen viste også til Ramstads betydning med hensyn til utviklingen av Frivilligsentralen sammen med daglig leder Espen Andresen, før han overrakte prisen som var en akvarell av kunstneren Karin Keane, i tillegg til diplom og blomster.

Akersposten har flere ganger møtt Ola Ramstad i hans virke som frivillig.

2009: For ti år siden hadde Akersposten en sak om Ola Ramstad og Berit Ramstad mens de forberedte julaften for dem som var alene på Hovstua. Foto: Alexander Synstad

Les også: - Enestående innsats for musikk- og kulturliv

Den største gleden

Ola Ramstad innledet med å fortelle at han var oppvokst på gård i Skjåk i Gudbrandsdalen, hvor det å hjelpe til på gården og stille opp for naboer var en naturlig ting.

I og med at han ikke var odelsgutt, ble det flytting til Oslo for arbeid. Han ble gift og bosatte seg på Vinderen, kun 250 meter fra dagens Frivilligsentral. På tur med hunden passerte han daglig Frivilligsentralen.

- Da jeg sluttet å jobbe, var det helt naturlig for meg å begynne på Frivilligsentralen. Jeg har ikke angret et sekund. Da jeg begynte i 2003/2004 var vi en 15 – 20 frivillige. I dag er vi 150 – 170 stykker og daglig er det nye frivillige som melder seg, sa Ramstad.

PÅ OPPDRAG: Ola Ramstad har mange jern i ilden. Her på oppdrag med bilen Madeleine. Foto: Fredrik Eckhoff

- Frivillighet har kanskje ligget i genene mine. Jeg har alltid jobbet med mennesker og det lå helt naturlig for meg å jobbe på Frivillighetssentralen. Den største gleden for min del er de gode samtalene og tilbakemeldingene. Vi bor i en fantastisk bydel, og jeg er svært takknemlig for bydelen og for menneskene som bor her, sa Ramstad blant annet, hvor han la vekt på hvor stor betydning møtet med alle menneskene har hatt for han.

Han kunne fortelle om stappfulle hus på søndager og julaften med gode taler og gode historier. Han takket spesielt for det gode samarbeidet med bydelens administrasjon og politikere og ikke minst for samarbeidet med daglig leder på Frivilligsentralen, Espen Andresen.

- Husk, en hjelpende hånd er det alltid behov for, sa Ramstad.

Les også:

Madeleine ga Madeleine til Frivillighetssentralen

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...