Akersposten

– En helt ny verden

EN LITEN FEIRING: Fra venstre: Rune Gallefoss (prosjektleder Kruse Smith Entreprenør), Magnus Hanæs (prosjektleder Kultur og idrettsbygg), Haakon Løberg (distriktssjef Kruse Smith Entreprenør), Anne Hilde Bråtebæk (regionsdirektør Kruse Smith Entreprenør), Eli Grimsby (direktør Kultur og idrettsbygg), Kjetil Lund (byråd for næring og eierskap) og Hans Skageng (daglig leder Ullern IF).

Det buldrer rundt kunstgressbanen på Ullern. Arbeidet med ny flerbrukshall er endelig i gang.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.12.2018 kl 13:04

ULLERN: Det er klart at daglig leder i Ullern IF, Hans Skageng, er en glad mann, omgitt av stolte representanter fra kommune og entreprenør. På kollen er det hektisk aktivitet, etter at de første sprngningsarbeidene er gjort unna.

- Det er helt fantastisk. Dette har vi sett frem til i mange år, sier Hans Skageng.

Et løft for idretten

Byråd fo næring og eierskap, Kjetil Lund (Ap), viser til at det fremdeles er stor mangel på idrettsanlegg i byen og særlig i Oslo vest.

- Derfor er det satt i gang en rekke idrettsanlegg den siste tiden. For to uker siden startet også arbeidet med ishallen på Frogner. Her på Ullern kommer en idrettshall som vil bety et løft for idretten i området. Det blir et fint anlegg som er tilpasset landskapet og som ikke minst er miljøvennlig. Ullern IF har kjempet i mange år for dette anlegget og nå kan de planlegge innflytting i 2020, sier Lund.

4000 kvadratmeter

Den nye hallen skal føres opp i tre etasjer, og vil få et bruksareal på rundt 4 000 kvadratmeter. Den skal inneholde hallflate på 45x25 meter som er tilpasset både håndball, basket, innebandy og volleyball. I tilknytning til hallen blir det 15 garderober, og tribune innomhus med plass til 250 tilskuere mens det utomhus blir en tribune med plass til 560 tilskuere. Den blir plassert på motsatt side av flerbrukshallen. Det betyr at den gamle bue med kiosk blir borte. I tillegg vil flerbrukshallen inneholde nytt klubbhus for Ullern IF, styrkerom og kiosk, samt en takterrasse på rundt 300 kvadratmeter.

Saken fortsetter under bildene

KOLLEN NÅ: Fra venstre: Anne-Hilde Bråtebæk, Kjetil Lund, Magne Hanæs og Eli Grimsby. Foto: Vidar Bakken

KOLLEN I 2020: Det blir noe helt annet når flerbrukshallen blir bygget inn i kollen. Illustrasjon: Dyrvik arkitekter

En stor dag

Byggherre er det kommunale foretaket Kultur og idrettsbygg

– Det er en stor dag for oss som jobber med idrettsbygg. Det er stas at vi får bygget så mye og at vi kan levere noe som så mange blir glade for. Det er inspirerende. Bygget skal i sin helhet plasseres mot en eksisterende kolle. For å få plass til hallen må vi grave og sprenge oss inn i kollen, og ta ut en god del løsmasser. Dette arbeidet er vi nå godt i gang med. Anlegget er omgitt av et friområde bestående av en frodig skog. Dette området skal bevares og røres minst mulig under byggeperioden, sier direktør i Kultur og idrettsbygg, Eli Grimsby.

Fossilfritt

- Dette blir et passivhus. Det betyr at det kan stå i flere tiår med null utslipp. Det er noe byrådet er opptatt av, understreker Lund.

- Det er også slik at selve byggeprosessen er fossilfri. Det betyr at alle anleggsmaskiner på byggeplassen skal være elektriske eller gå på biodiesel. Det samme gjelder oppvarming og tørking av byggeplassen. Samtidig oppfordrer vi byggebransjens leverandører til å benytte fossilfri transport til og fra anleggsområdet, sier prosjektleder i Kultur og idrettsbygg, Magnus Hanæs.

– Vi jobber systematisk for at Oslo kommune skal nå sine høye miljømål. Vi er en av landets største byggherrer, og vil bruke den posisjonen til å dra bransjen i en mer miljøvennlig retning, sier Kjetil Lund

En annen verden

Skageng vil at dette skal bli en storstue for hele bydelen.

-Vi har alle år hatt en godt samarbeid og støtte fra bydelens politikere og administrasjon. De skal få se at vi får en flerbrukshall som skal være i bruk hele tiden for ulike grupper. Dette blir en helt annen verden og en ny tid for oss. Det blir viktig for oss å ta med den gode klubbkulturen inn i den nye hallen, sier Skageng, som Ikke minst gleder seg til å få nye garderober.

- Akersposten husker nok godt hvordan tilstanden i våre garderober har vært, sier en glad daglig leder, som takker for at rådhuspolitikerne gir denne gaven til idretten.

KUMMERLIG: Akersposten laget i 2014 en sak om de helsefarlige garderobene på Ullernbanen. Nå blir det en ny tid for idrettslaget. Fra venstre Hans Skageng, Svein Storjord og Carl Oscar Pedersen.

Det ble feiret med kaffe og julegodt på kunstgressbanen, hvor totalentreprenør: Kruse Smith Entreprenør AS sto som vertskap.

Les også:

Wyllerløypa: – Det er full vinter, helt nydelig!

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...