Akersposten

– En effektiv kur mot vinterdepresjon

Mina Tufto Antonsen som Annie, her i front for forestillingen sist fredag, som var premierekvelden for dette "laget". Foto: Tyra Holmen

– Det er umulig å ikke gå ut av salen med en god følelse, mener Astrid, eller Miss Hannigan om du vil.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.01.2019 kl 10:04

RØA/SANDVIKA: Torsdag 10. januar premierte Annie på Sandvika teater for full sal. På scenen står mange unge og ivrige musikal-talenter fra Art musikal og ballettskole på Røa. Denne gripende familiemusikalen har engasjert publikum i alle aldre og ser også denne gang ut til å være en strålende suksess.

Publikum kunne ikke holde applausen tilbake på Sandvika teater fredag kveld. De unge musikal-talentene fra Art Musikal- og ballettskole imponerte sterkt med alt fra storslagne musikalnumre til hundeakrobatikk. Skuespillerne koste seg på scenen, og de utstrålte ren energi. Dette er musikal-Norge på sitt beste.

En drøm som går i oppfyllelse

Akersposten møter to av hovedrolleinnehaverne; Mina Tufto-Antonsen (11) fra Holmenkollen og Astrid Berg Hauge (20) fra Smestad, rett etter forestillingen. De spiller nemlig selveste Annie og Miss Hannigan. Denne duoen har vært publikumsfavoritter siden musikalen først ble oppsatt på Broadway i 1977.

Foto: Tyra Holmen

Både Mina og Astrid er tydelig glade og opprømte etter en vellykket forestilling med stort engasjement fra publikum.

Mina hadde alltid drømt om å spille Annie, og da muligheten bød seg, måtte hun bare prøve. Hun elsker alt med musikal – dans, sang, teater, eller som hun sier: «hva er det å ikke like?» Når hun blir spurt hva som er det beste med å gå på Art, er svaret enkelt.

– Det er helt klart alle menneskene. Selv med mye øving blir man ikke sliten når det er så god stemning.

Astrid er helt enig.

– Det har vært veldig stort engasjement blant alle som har vært med. Denne musikalen hadde ikke klart seg hvis ikke alle som har vært med hadde gitt alt de har, sier hun.

– Ut av salen med en god følelse

Det er nettopp det gode humøret og positiviteten til livet som Annie selv har og som publikum får del i ved å se forestillingen.

– Det er umulig å ikke gå ut av salen med en god følelse, mener Astrid. Hun tror spesielt hennes rolle som den litt fordrukne Miss Hannigan bringer mye av de komiske momentene inn i musikalen som er satt til de ellers ganske deprimerende 30-årene i New York City.

– Min rolle spiller kanskje litt på noe som foreldre kanskje kjenner seg igjen i innimellom? Kanskje? sier hun.

Spilleglede på teaterscenen.

Hvorfor burde folk komme og se på Annie? Her er svaret entydig blant alle vi spør:

«Annie er en musikal som passer for alle aldre.» «Det er storslagne musikalnumre med utrolig flinke barn og unge.» «Det er en musikal som binder generasjoner sammen og sprer glede blant alle som ser den!» «Vil du ha en effektiv kur mot mulige vinterdepresjoner er Sandvika teater og Annie stedet å dra!»

Ekstraforestillinger

På Sandvika teater fortsetter forestillingene frem til 23. januar, og det er fortsatt noen ledige plasser! Stor pågang har ført til at det er satt opp to ekstraforestillinger, 22. og 23. januarl

PS! Det er for øvrig to "lag" fra Art som deler på forestillingen. Disse spiller annenhver kveld, og det er bare de voksne rollene som har samme skuespiller hver kveld.

Journalisten, Tyra Holmen (15), har arbeidsuke i Akerspostens redaksjon denne uken. Tyra er fra Ris og går i 10. klasse på Oslo Montessoriskolen i Skådalen. Red.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...