ANNONSE
Annonse

«En Affære»

Hva skjer når en eldre lærer og en ung elev blåser i alderstabuet?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.10.2018 kl 09:57

ANNONSE
Annonse

Filmfrosk

Akersposten og Filmfrosk gir deg anmeldelser av de store filmene på kino denne høsten.

Filmfrosk har ellers en Youtube-konto der han anmelder filmer på løpende bånd. Vi kan røpe at mannen egentlig heter Sondre Strøm Linde og bor på Makrellbekken. Red.

Usikre Anita begynner som lærervikar for en ny klasse. Under hilserunden gir den kjekke eleven Markus et noe spesielt førsteinntrykk. Her begynner vår erotiske thriller og det går ikke lenge før de møtes på tomannshånd.

Det er produktive Henrik Martin Dahlsbakken som har skrevet og regissert En Affære. Tarjei Sandvik Moe og Andrea Bræin Hovig spiller hovedrollene. Med Anneke von der Lippe og Carsten Bjørnlund i mindre roller. I tillegg ser vi kjente fjes som Mads Ousdal, Agnes Kittelsen, Mattis Herman Nyquist og Benjamin Helstad, for å nevne noen.

"En Affære" både ser ut som og føles som en thriller med sin behagelige fargepalett, stødige redigering og gode bildeutsnitt. Dramaet utfolder seg i løpet av litt over halvannen time og blir aldri kjedelig.

Skuespillet peker seg ut som en av filmens beste kvaliteter. Begge hovedrollene spiller godt, med Bræin Hovig som usikker og keitete, men fortsatt nysgjerrig på den forbudte frukten som har dukket opp i hennes ellers kjedelige liv. Den forbudte frukten er spilt av Sandvik Moe – tøff i trynet og lysten på et eventyr, men innerst inne bare en tenåring. Mest viktig av alt er dog kjemien mellom dem, og den er upåklagelig. De hete scenene er faktisk ganske så dampende. Dette er kanskje ikke den beste filmen å se sammen med nærmeste familie...

Alt ligger altså til rette for en forrykende, sexy thriller. Dessverre har filmen noen svakheter. Seeren blir introdusert for noen elementer som først virker viktig for historien, men som forblir hengende i lufta etter at rulleteksten kommer. Karakterene tar også noen merkelige valg. Dessuten må spenningskurva sies å være relativt lav. Undertegnede så i alle fall for seg at dette skulle ta av mer, men så var filmen plutselig slutt. Dette er ikke veldig ødeleggende for filmen, men forhindrer den fra å bli en klassiker. En Affære er en helt grei affære.

Terningkast: 4
Premiere: Fredag 5. oktober.

Filmfrosk

Flere filmer anmeldt av Filmfrosk:

"Battle"

"Når Jeg Faller"


"The Predator"

"Amatører"

"Skjelvet"

"The spy who dumped me"

"De utrolige 2"

"Karsten og Petra på skattejakt"

"Mission Impossible: Fallout"

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse