Akersposten

«En Affære»

Hva skjer når en eldre lærer og en ung elev blåser i alderstabuet?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.10.2018 kl 09:57

Filmfrosk

Akersposten og Filmfrosk gir deg anmeldelser av de store filmene på kino denne høsten.

Filmfrosk har ellers en Youtube-konto der han anmelder filmer på løpende bånd. Vi kan røpe at mannen egentlig heter Sondre Strøm Linde og bor på Makrellbekken. Red.

Usikre Anita begynner som lærervikar for en ny klasse. Under hilserunden gir den kjekke eleven Markus et noe spesielt førsteinntrykk. Her begynner vår erotiske thriller og det går ikke lenge før de møtes på tomannshånd.

Det er produktive Henrik Martin Dahlsbakken som har skrevet og regissert En Affære. Tarjei Sandvik Moe og Andrea Bræin Hovig spiller hovedrollene. Med Anneke von der Lippe og Carsten Bjørnlund i mindre roller. I tillegg ser vi kjente fjes som Mads Ousdal, Agnes Kittelsen, Mattis Herman Nyquist og Benjamin Helstad, for å nevne noen.

"En Affære" både ser ut som og føles som en thriller med sin behagelige fargepalett, stødige redigering og gode bildeutsnitt. Dramaet utfolder seg i løpet av litt over halvannen time og blir aldri kjedelig.

Skuespillet peker seg ut som en av filmens beste kvaliteter. Begge hovedrollene spiller godt, med Bræin Hovig som usikker og keitete, men fortsatt nysgjerrig på den forbudte frukten som har dukket opp i hennes ellers kjedelige liv. Den forbudte frukten er spilt av Sandvik Moe – tøff i trynet og lysten på et eventyr, men innerst inne bare en tenåring. Mest viktig av alt er dog kjemien mellom dem, og den er upåklagelig. De hete scenene er faktisk ganske så dampende. Dette er kanskje ikke den beste filmen å se sammen med nærmeste familie...

Alt ligger altså til rette for en forrykende, sexy thriller. Dessverre har filmen noen svakheter. Seeren blir introdusert for noen elementer som først virker viktig for historien, men som forblir hengende i lufta etter at rulleteksten kommer. Karakterene tar også noen merkelige valg. Dessuten må spenningskurva sies å være relativt lav. Undertegnede så i alle fall for seg at dette skulle ta av mer, men så var filmen plutselig slutt. Dette er ikke veldig ødeleggende for filmen, men forhindrer den fra å bli en klassiker. En Affære er en helt grei affære.

Terningkast: 4
Premiere: Fredag 5. oktober.

Filmfrosk

Flere filmer anmeldt av Filmfrosk:

"Battle"

"Når Jeg Faller"


"The Predator"

"Amatører"

"Skjelvet"

"The spy who dumped me"

"De utrolige 2"

"Karsten og Petra på skattejakt"

"Mission Impossible: Fallout"

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...