Akersposten

– EM var fantastisk!

Vilde Gullhaug Birkeli. Foto: NFF

Røa og resten av Fotball-Norge fulgte J19 på sin ferd til semifinaleplass under EM i Sveits. Røa Dynamite Girls’ EM-stjerne Vilde Gullhaug Birkeli sparer ikke på de store ordene når hun forteller om sommerens store eventyr i Sveits.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.08.2018 kl 14:33

RØA: Til tross for at finaleplassen glapp på oppløpssiden så er ikke Vilde i tvil – opplevelsene under EM var noe helt for seg selv.

– EM var en fantastisk og minnerik opplevelse, som har gått over alle forventninger.

For selv om det ikke gikk hele veien har Vilde og resten av J19-landslaget mye å se tilbake på. Og det startet bedre enn mange hadde trodd og forventet.

– Vi fikk en drømmestart på sluttspillet. Etter bare to spilte kamper var vi allerede gruppevinnere. Vi slår Spania, regjerende europamestere, og følger opp med seier over Frankrike, som tok oss direkte til semifinalespill.

– Dette er ikke noe man opplever hver dag, og det er vanskelig å sette ord på hva man føler. Det er bare ren glede, understeker Vilde.

Etter to strake seiere ble gruppespillet avsluttet med et 1-3-tap mot arrangørlandet. Uten at det hadde noen betydning for Norges sluttspill. I semifinalen ventet så Tyskland noen dager senere, og til tross for at tyskerne ble for sterke, ser Vilde tilbake på et suksessfullt mesterskap.

– Selv om vi taper semien mot Tyskland, og ikke går hele veien, så har vi god grunn til å være stolte av prestasjonene våre i dette mesterskapet. Det er alltid skuffende å tape, men vi ga alt og vi kan sitte igjen med nye erfaringer, gode minner og masse læring.

I følge Vilde har J19-gjengen vært avgjørende for at utenlandsoppholdet og mesterskapet ble så bra som det ble.

– Vi har et samhold som gjør det både morsomt og lett å tilbringe nesten tre uker sammen. Utenfor banen er vi en sammensveiset gjeng som alltid finner på noe morsomt å gjøre. Vi har shoppet, laget musikkvideoer, spilt kortspill (selvfølgelig med en flau straff), badet masse og fått sett en del av Sveits.

– Jeg er kjempestolt av å være en del av laget og at jeg har fått oppleve EM sammen med en fantastisk gjeng, forteller Vilde avslutningsvis.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...