Akersposten

Elise kapret Obama-stolen – og barna får glede av den

Hun ville aller helst ha skolebarna med seg på bildet, men Elise Letting Madsen må godta at denne skaffet hun Bogstad skole på egen hånd – til stor jubel fra skolen! Foto: Fredrik Eckhoff

Hun hadde en stund gått og lurt på hvordan skolen skulle skaffe seg en skikkelig god lese-stol til biblioteket, en stol som kunne stå i det det kaller «Hjertet» på biblioteket.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2018 kl 16:33

BOGSTAD: – Vi har jo fått litt kutt i budsjettene, men vi måtte ha en skikkelig stol, som kan brukes av elevene, til «lesekompisene» våre, sier Letting Madsen, kontorleder på Bogstad skole.

Hun liker gjenbruk og vurderte å ta en tur på loppemarked. Men så leste hun plutselig at IKEA-stolen Barack Obama hadde sittet på da han onsdag var hovedattraksjonen på konferansen «The Future of Technology an Sustainability» på Hellerudsletta, var til salgs. Det var IKEA på Slependen som hadde satt stolen i «Billigkroken» sin. Som alle andre møbler i kroken, var den satt ned i pris.

Letting Madsen tenkte med én gang at stolen kunne passe perfekt i «Hjertet» på biblioteket på skolen.

Det var «først til mølla», og kontorlederen kastet seg i bilen og freste ut til Slependen. Med assistanse fra IKEAs kundesenter, kunne hun hente stolen i «Billigkroken», med en liten lapp hvor det sto: «Denne stolen er brukt av Barack Obama da han besøkte Oslo 26. september».

Prisen var satt til 2096,- kroner, og full pris hadde vært 2.995,-.

Fulgte stolen

At denne stolen i det hele tatt fikk stå i over en time i «Billigkroken», syns Letting Madsen var ganske overraskende. Stolen var nemlig blitt litt av kjendis, ikke minst i sosiale medier.

– Den var egentlig en del av en Instagram-historie, hvor man kunne følge stolen, og det var hemmelig hva den kunne brukes til. Vi visste at vi skulle selge den i «Billigkroken» etterpå, sier Stine Odland, kommunikasjonsrådgiver hos IKEA, til Akersposten.

Så havnet altså stolen i kroken, med vanlig 30 prosent avslag.

I lesekonkurransen på Bogstad skole var disse blant de aller mest ivrige. Bak til høyre står IKEAs Stine Odland og Johan Christian Harstad.

– Tenkte dere på at denne kunne dere kanskje ha solgt på annen måte, kanskje fått mer for?

– Ja, vi tenkte jo på hva man skal gjøre med en stol som en president har sittet i, men vi kom frem til at vi skulle ikke gjøre forskjell på folk, eller på stoler, smiler Odland.

Sammen med Johan Christian Harstad i IKEAS markedsavdeling, var Odland gjest på Bogstad skole fredag, da stolen ble presentert for alle Bogstad-elevene i samlingsstunden deres.

De syns begge det er helt perfekt at stolen har fått et videre liv i hjertet av biblioteket på Bogstad skole.

– Det er gøy å se at den får et nytt liv her. Vi er opptatt av produkter som lever videre, sier Odland.

Elsker å lese

Nå skal Obama-stolen altså få være midtpunktet i biblioteket på skolen, og timingen var helt perfekt, ettersom akkurat denne fredagen skulle skolen markere avslutningen av den store lesekonkurransen, som alle skolens elever har vært med på.

Vinnere ble kåret, både individuelt og klassevis, applausen runget mange ganger, og resultatene av tusenvis av lesetimer ble feiret.

De fikk prøvesitte Obama-stolen, Sara Yasmin Abid og Hallvard Rosen Kolrud.

Akersposten tar en prat med to av de ivrige leserne, Sara Yasmin Abid, som leste mest på syvende trinn, og Hallvard Rosen Kolrud som leste mest på sjette trinn, og faktisk av alle på hele skolen.

– Jeg leser egentlig så mye hele året, sier Hallvard, som nevner «Harry Potter og dødstalismanene» som et eksempel på en bok som er vel verdt å lese.

Sara foreslår boken «Gjennom de renes land» som en bok som er veldig spennende og noe av det beste hun har lest i det siste.

– Den er ganske voksen, men jeg kan anbefale den! sier Sara.

De to tror den nye stolen på biblioteket kommer til å bli veldig populær.

– Jeg tipper det er mange som kommer til å ville sitte i den. Det kan bli kø, er de to enige om.

– Det er veldig morsomt at Elise fant den, sier Sara.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...