ANNONSE
Annonse
Akersposten

Elbilsalget øker sterkt – er rekkeviddeangsten forsvunnet?

Foto: Sven Furuly

For mange av de mest populære modellene kan ventetiden være opp mot to år, og stadig flere vurderer å bytte til elbil. Er vi ikke lenger redd for å slippe opp for strøm underveis?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2018 kl 12:31

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Bilmagasinet og Akersposten har inngått et samarbeid, som vil gi Akerspostens lesere en jevn strøm med bil- og trafikkrelaterte nyhetssaker fremover. Nettstedet Bilmagasinet drives av gründer og redaktør Sven Furuly, Røa-mann som har vært i denne bransjen i drøyt 20 år.

OSLO: Det kan gå mot en ny rekord i antall solgte og registrerte elbiler i Norge i 2018, selv om salget lå 1,6 prosent bak rekordåret 2017, etter årets seks første måneder. Forklaringene på hvorfor salget ikke ble høyere, samtidig som vi tror på et nytt rekordår, skyldes leveringssituasjonen.

Elbil-kjøperne har ventet på flere spennende nye modeller, og et par av disse har nettopp startet utleveringen til norske kunder. Mange har stått på ventelister for å få en tidlig levering av de mest attraktive nykommerne denne høsten.

Særlig modellene Hyundai Kona og Jaguar I-Pace har løftet disse bilmerkene opp på et salgsvolum de ikke ville oppnådd uten disse elektriske modellene. Visst har nok Jaguar-kunder vært vant til å vente en god stund for å få levert sin «skreddersydde» premium-bil, men leveringstider på nærmere to år for en koreansk bil er sensasjonelt. Er vi nordmenn rett og slett kommet over «rekkevideangsten» og ser at en elbil i garasjen kan være smart, både med tanke på miljø og driftskostnader?

Les saken videre på Bilmagasinet