Akersposten

Elbilsalget øker sterkt – er rekkeviddeangsten forsvunnet?

Foto: Sven Furuly

For mange av de mest populære modellene kan ventetiden være opp mot to år, og stadig flere vurderer å bytte til elbil. Er vi ikke lenger redd for å slippe opp for strøm underveis?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2018 kl 12:31

Bilmagasinet og Akersposten har inngått et samarbeid, som vil gi Akerspostens lesere en jevn strøm med bil- og trafikkrelaterte nyhetssaker fremover. Nettstedet Bilmagasinet drives av gründer og redaktør Sven Furuly, Røa-mann som har vært i denne bransjen i drøyt 20 år.

OSLO: Det kan gå mot en ny rekord i antall solgte og registrerte elbiler i Norge i 2018, selv om salget lå 1,6 prosent bak rekordåret 2017, etter årets seks første måneder. Forklaringene på hvorfor salget ikke ble høyere, samtidig som vi tror på et nytt rekordår, skyldes leveringssituasjonen.

Elbil-kjøperne har ventet på flere spennende nye modeller, og et par av disse har nettopp startet utleveringen til norske kunder. Mange har stått på ventelister for å få en tidlig levering av de mest attraktive nykommerne denne høsten.

Særlig modellene Hyundai Kona og Jaguar I-Pace har løftet disse bilmerkene opp på et salgsvolum de ikke ville oppnådd uten disse elektriske modellene. Visst har nok Jaguar-kunder vært vant til å vente en god stund for å få levert sin «skreddersydde» premium-bil, men leveringstider på nærmere to år for en koreansk bil er sensasjonelt. Er vi nordmenn rett og slett kommet over «rekkevideangsten» og ser at en elbil i garasjen kan være smart, både med tanke på miljø og driftskostnader?

Les saken videre på Bilmagasinet

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...