Akersposten

– Ekstrem forhåndsinteresse i Oslo vest

Salgssjef Michael Helgerud for Audi i Møller Oslo Vest har 1050 kunder som har reservert en Audi e-tron. Foto: Sven Furuly

Bilen som «hele Norge» har vært spente på og ventet på, kom til Lilleaker mandag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 23.10.2018 kl 14:50

Akersposten har et redaksjonelt samarbeid med Bilmagasinet.no.

LILLEAKER: Tiden da rekkevidde, batteristørrelse og hemmelig teknologi ga oss de mest applauderte elbilene, er definitivt historie. Med e-tron viser Audi med full tyngde at også de har full kontroll over den nye teknologien.

Spekulasjonene rundt den nye elbilen Audi e-tron har vært mange. Under den lange utviklingstiden har imidlertid Audi publisert flere detaljer som har indikert at dette kommer til å bli en meget avansert bil – og ikke minst en bil nordmenn kommer til å elske.

LES MER om Audi e-tron og andre elbiler på Bilmagasinet

Bilmodellen er nå satt i produksjon, og de første mediene har også fått anledning til å kjøre e-tron i utlandet. Kommentarene er positive, og alt ligger til rette for at Audi har skapt en elbil-suksess. Mange nordmenn har allerede satt seg på venteliste, og mer enn ett tusen personer hadde meldt seg på til Norgespremieren hos Møller Bil Oslo Vest på Lilleaker, Norges største Audi-forhandler.

Kunder får bilen i januar

I september var nesten hver annen personbil som ble solgt i Norge en elbil, og målt i antall solgte elbiler er Norge nå det tredje største elbil-landet i verden, etter folkerike nasjoner som Kina og USA. Nordmenns appetitt på elbiler synes for øyeblikket grenseløs, og ventelistene er lange – uansett hvilken merkeimportør vi spør.

Også mange europeiske land merker nå en stigende etterspørsel etter elbiler, og flere premium bilmerker som Audi, BMW, Mercedes og Porsche vil lansere en rekke elbiler i årene fremover. Med e-tron er Audi en av de første «premium» bilmerkene som satser på en helt elektrisk bil. Det er bare Jaguar som hittil har lansert sin I-Pace i Norge, men Audi følger hakk i hæl. De første norske kundene får sin bil levert i januar, og mange av disse kommer til å bli levert fra Audi-forhandleren på Lilleaker.

Enorm interesse

Salgssjef for Audi i Møller Oslo Vest, Michael Helgerud, forteller til Akersposten at det har vært en ekstrem forhåndsinteresse for e-tron. Denne forhandleren står normalt for cirka 10 prosent av Audi-salget i Norge, men for denne elbilen er oppmerksomheten fra interesserte kjøpere i Oslo vest enda større.

Saken fortsetter under bildet.

En av de mest etterspurte og omtalte bilene for tiden, splitter nye Audi e-tron, kom til Møller Bil Oslo Vest på Lilleaker mandag og er der også tirsdag. Foto: Sven Furuly

– På samme måte som andre elbil-leverandører har også vi gitt potensielle kjøpere muligheten til å sette seg på en reservasjonsliste. Importøren har i dag 6500 interesserte på en slik liste, og av disse er 1050 fra Møller Bil Oslo Vest. For å sette dette litt i perspektiv til leveringssituasjonen, har vi fått opplyst at Norge får 650 biler totalt i den første leveringsperioden i 2019.

God rekkevidde og Quattro firehjulsdrift

Med sin rekkevidde på 400 kilometer ligger Audi e-tron litt bak flere elbiler som er på markedet i dag, men takket være avansert firehjulsdrift, god innvendig plass, et stort bagasjerom og mulighet for å trekke en tilhenger på inntil 1800 kg, er e-tron elbilen mange har drømt om. Den har også en svært effektiv regenerering av energi og en ombordlader som tillater høy ladeeffekt fra både dagens og morgendagens hurtigladere.

Prisen er også en overraskelse for mange: Den starter på 651 900 kroner inkludert leveringskostnader til Lilleaker, og det er en absolutt attraktiv pris. Detaljer som luftfjæring, 360 graders kamera og flere førerassistansesystemer er inkludert i grunnprisen. Til lanseringen har importøren i samarbeid med Audi tatt frem to spesielt utstyrte spesialmodeller. Den ene, Edition 1, kjennetegnes av sin «Antigua» blå lakkfarge og detaljer i oransje, mens Limited kommer litt senere, i fargene sort og Typhon grå.

LES MER om Audi e-tron og andre elbiler på Bilmagasinet

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...