ANNONSE
Annonse
Akersposten

Eivind dobler gjerne publikumstallet igjen

Eivind Westhagen.

Det er blitt en kjær tradisjon for stadig flere, Eivind Westhagen-musikk servert rett fra dekk.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.08.2018 kl 20:51

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SOLLERUD/LYSAKER: Seilbåt-turnéen og den tilhørende minifestivalen Molofest på Sollerudstranda feirer i år tre-årsjubileum. Artist og initiativtaker Eivind Westhagen legger igjen ut på et musikalsk fjordtokt med sin gamle seilskute som turnébåt, for å underholde sommerstemte restaurantgjester med sin musikk og kapre nye fans.

På turné i indre Oslofjord

Et par festivaler og noen restuaranter med adkomst sjøveien rundt i indre Oslofjord står på årets plakat, og skipet er som vanlig lastet med egenkomponerte sanger som byr på både latter, gråt og ettertanke om livets og kjærlighetens kronglete sjøveier.

«Sensasjonelt bra!» skrev Dagbladets musikkanmelder Øyvind Rønning om Westhagens nyeste album «Time to Leave Things Behind» mens musikkbloggen The Wilhelmsens skrev at «Dette albumet bare MÅ oppleves» og supplerte med å rulle terningkast seks.

Og albumet, i likhet med debutskiva «My Deepest Inspiration» fra 2014, er selvfølgelig med i skipskista, både på cd og vinyl, når Poseidon, artistens snart hundre år gamle seilskute, kaster loss og skal berge musikeren trygt i land fra spillested til spilleste i Oslos utvidede havnebasseng.

– Jeg spiller i all hovedsak originalskrevne låter og håper å nå ut til mange nye lyttere og kanskje skaffe noen nye fans. Som musiker i hovedstaden, hvor det er veldig mange som kjemper om den samme oppmerksomheten, har jeg funnet en fin måte å oppsøke publikum på ved å kombinere båtliv og musikk. Er jeg heldig, vil musikken min kanskje treffe noen som vil støtte det jeg holder på med, med et kjøp! sier Westhagen.

Molofest på Sollerudstranda

Det er også tredje året på rad at Westhagen rigger om skuta til festivalscene og arrangerer Molofest på Sollerudstranda. Det blir flere spennende navn på årets plakat og Westhagen kan røpe at det er kjente og kjære navn, for de som følger med på den nye visebølgen, han har fått booket til Molofest i år.

Lørdag 25. august inviteres store og små til det åpne arrangementet ute på moloen der Lysakerelva renner ut i sjøen.

– Arrangementet doblet publikumstallene fra det første til det andre året, og mange lokale skuelystne tilbrakte kvelden her ute i fjor, så det blir spennende å se om jeg klarer å gjenta suksessen med å doble antallet publikummere.

Her er konsertene:

Sist lørdag spilte Westhagen på Bringebærfestivalen i Vollen. Her er resten av turneen:

15.08 Revierhavnen Kro, Hovedøya
17.08 Om Mat, Sjølyst marina.
19.08 Sandvika Klassiske Båter, Kadettangen.
25.08 Molofest, Sollerudstranda
31.08 Lille Herbern, Bygdøy

Les mer om Westhagen og konsertene her