Akersposten

Dusj og krydder i Ris kirke

Vestre Aker Dusjlag synger i Ris kirke, og denne gangen ikke alene. Foto: Privat

Glade dusj-sangere krydret med Koriander. Mandag blir det servert spirituals, jazz, madrigaler, folkeviser og operaperler i Ris kirke.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

RIS: De to korene Vestre Aker Dusjlag og Kammerkoret Koriander inviterer til felles sommerkonsert i Ris kirke mandag 4. juni klokken 19.

Vestre Aker Dusjlag har sunget i Ris kirke mange ganger tidligere, mens Koriander deltar for første gang i denne kirken. Det vil bli både felles sanger og separate avdelinger med variert repertoar. Med andre ord: det vil bli servert både spirituals, jazz, madrigaler, folkeviser og operaperler.

Felles dusjglede

Vestre Aker Dusjlag er et blandet kor som ble stiftet i 1990 som et vennekor av folk som «likte å synge i dusjen» – derav korets navn! Koret ble faktisk startet etter at initiavtakerne gikk ut i Akersposten og søkte etter folk som likte å synge nettopp i dusjen.

Koret har i løpet av årene som har gått utviklet seg til å bli et kor med variert repertoar, fra klassisk musikk og opera til visesang, jazz, folkeviser, musikaler, m.m.

– Vi arrangerer selv konserter og deltar på andre konserter i samarbeid med andre kor og musikere. Utenlandsturer med innlagte konserter står også på programmet, forteller korets leder Toril Riddervold.

Koret har nå i underkant av 50 medlemmer, og dirigent er Helge Evju.

Mest a cappella

Kammerkoret Koriander er et seniorkor stiftet i 2004. Koret har 20 medlemmer som alle er erfarne sangere etter mange år i Akademisk Korforening. Koriander har et bredt repertoar som spenner fra kirkemusikk, folkeviser og madrigaler til evergreens og jazzinspirerte sanger.

Korets leder, Wilhelm Winsnes, sier at de synger mest a cappella, men har også samarbeid med blant annet jazzmusikere.

– Av og til reiser vi utenlands. I april i år hadde vi konserter i kirker i området rundt Gardasjøen i Italia. Vi samarbeider også med andre kor, slik som konserten i Ris kirke mandag 4. juni, sier Winsnes.

Dirigenten for Koriander heter Bente Bergsjordet.

De to styrelederne og alle medlemmene i de to korene ønsker hjertelig velkommen til sommerkonsert i Ris kirke mandag 4. juni kl 19. Billetter (kr 150) kan kjøpes ved inngangen med kontanter eller Vipps. Det er gratis adgang for barn.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...