Akersposten

«Du må svare på spørreundersøkelse om Smestad»

VIL KOMME EN AVGJØRELSE: Smestad er i støpeskjeen og hva beboerne i og rundt området mener om bymessig fortetting påvirker utfallet. Foto: Privat

Nabolagsgruppen Bevar Smestad skriver at selv om flere hundre innspill har kommet inn i forbindelse med utviklingen av Smestad, har Plan- og bygningsetaten startet sin egen spørreundersøkelse. Den må besvares.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.12.2017 kl 10:18

Plan og bygningsetaten mottok i april/mai rekordmange innspill til planleggingsarbeidet på Smestad. Det ble sendt inn mange hundre innspill fra beboere, og mer enn 98% av disse ønsket å bevare bomiljøet og småhusområdet på Smestad og var i mot bymessig fortetting av Smestad.

Til tross for det store antallet grundige innspill i den ordinære prosessen, har PBE nylig lansert en spørreundersøkelse om Smestad. Den har svarfrist allerede tirsdag 12. desember, og alle som bryr seg om fremtiden til Smestad oppfordres til å svare:


Spørreundersøkelse her

Nabolagsgruppen Bevar Smestad – bevar den grønne byen oppfordrer til å tydeliggjøre hva du setter pris på ved Smestad, og signalisere til PBE at for eksempel private hager/uteområder brukes av beboerne og verdsettes, i tillegg til grøntarealene i området som Smestaddammen, Smesstadparken og Helleparken. De fleste beboerne mener at Smestad ikke bør bli et bymessig område. Smestad er et småhusområde med historiske og grønne kvaliteter - dette er en kvalitet mange verdsetter, og som bør fokuseres på i besvarelse av undersøkelsen. Nabolagsgruppen mener det er uheldig at dette ikke inngår som alternativene PBE har inkludert i undersøkelsen.

Mange politikere og beboere mener det er viktig at utvikling av Smestad ivaretar det stedstypiske. De fleste husene på Smestad er 2-3 etasjer, og de høyeste (to-tre bygg) er 4 etasjer. Ny bebyggelse må være i tråd med eksisterende bebyggelse, og må ha høy arkitektonisk kvalitet, som området er kjent for. Dette er forhold det er viktig å signalisere til PBE i besvarelse av spørreundersøkelsen. Nabolagsgruppen oppfordrer beboerne til å holde tungen rett i munnen og tenke godt gjennom svarene de gir – og hvordan de potensielt kan bli brukt i etterkant.

I undersøkelsen er det liten plass til å skrive innspill i fritekst, så Nabolagsgruppen oppfordrer derfor til å skrive ned poengene dine i et eget dokument, som lastes opp sammen med undersøkelsen. Ta gjerne kontakt med Nabolagsgruppen dersom du har spørsmål eller ønsker innspill knyttet til besvarelse av undersøkelsen: bevar.smestad@gmail.com

Nabolagsgruppen Bevar Smestad har sendt en klage til PBE på undersøkelsen, med følgende kritikkverdige punkter:

  • En slik undersøkelse kan ikke være anonym
  • Utformingen av undersøkelsen er ikke nøytral eller objektiv og er for snever i sitt fokus
  • Distribusjon og kommunikasjon av undersøkelsen er utilstrekkelig
  • Spørsmålene i undersøkelsen er besvart i innspillene til planprosessen

I tillegg har Nabolagsgruppen spilt inn konkrete eksempler på at funksjonaliteten i undersøkelsen har store forbedringsområder. Dessverre viser PBE ingen vilje til å forbedre undersøkelsen. Se saksinnsyn PBE:

Henvendelse vedrørende spørreundersøkelsen offentliggjort av PBE

Svar på henvendelser vedrørende spørreundersøkelsen

Støtt nabolaget ditt – svar på undersøkelsen innen 12.12.17!

Link til undersøkelsen her

Nabolagsgruppen Bevar Smestad

Les også

Får neppe bygge høyblokker på Montebello

Røatunnelen er tilbake på sporet[/b]

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...