Akersposten

«Du må lære å parkere stor bil»

KOMMENTAR: Vidar Bakken, redaksjonssjef

LITEN PLASS: Døren til førersetet hadde cirka 20 centimter å gå på med den andre bilens skråstilling. Foto: Vidar Bakken

Vært med på det selv? Å komme ut fra storsenteret og oppdage at det ikke er mulig å komme inn i egen bil fra førersiden, mens den andre bileieren har spandert på seg en meter på sin førerside.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.10.2020 kl 12:34

Det er ingen stor sak, men utrolig irriterende. Grunnen til at jeg tar det opp, er at det er tredje gangen i løpet av relativt kort tid jeg har opplevd det samme. De to andre gangene hadde jeg god tid og var bare middels irritert. Denne gangen litt mindre tid og irritasjonsnivået var omvendt proposjonalt med tiden jeg hadde til rådighet.

Full fart ut av senteret med handleposer og bråstopp. Første vurdering var at det ikke var mulig å nå førersiden, da en større bil hadde parkert cirka 20 centimeter fra førersiden. Opp med mobiltelefonen for å dokumentere galskapen. En annen handlende som passerte, trøstet meg med at han hadde opplevd akkurat det samme. Takk.

Det var ikke tid til å vente på fører av den andre bilen, men heldigvis var det plass på passasjersiden. Satte bilen i gir for å kunne slippe å kravle over håndbrekket, men dermed begynte den rykkvis å gli bakover. På med håndbrekket igjen. 190 centimeter ålet seg gjennom med å tre bena ned i lommen på førersiden, før resten av kroppen i en roterende svingmanøver hvor jakka hektet seg fast i håndbrekket endelig kom på plass. Skitt! Passasjerdøren glemte jeg. Det var langt tilbake til håndtaket og en omvendt bevegelse frem og tilbake måtte til. Puh! Glad jeg ikke slet med stive ledd og fremdeles var i en alder at det gikk rimelig greit, men det kunne vært helt annerledes.

GOD PLASS: Fører har i hvert fall gitt seg selv relativt god plass til ut og innstigning. Foto: Vidar Bakken

Til dere som må bruke stor bil til senteret og har problemer med avstandsbedømmelse. Jeg vet at det kan være vanskelig å få lirket den på plass, men vær så snill og vis hensyn. Gå ut av bilen og vurder om bilen på andre siden har samme mulighet som deg til å stige inn og ut av bilen.

I dag kan du sjekke med bilnummeret om hvem som eier bilen. Tenkte jeg kanskje skulle si fra hvorfor og hvem som hadde satt lappen på bilens rute, «For en idiotparkering». Bilen sto på et leasingfirma, så det var det bare å glemme. Hvis du likevel leser dette beklager jeg språkbruken, men ikke handlingen. Husk at neste gang kan det være en eldre kvinne eller mann som blir satt i samme situasjon, mens du koser deg med handelsen.

Vidar Bakken
Redaksjonssjef Akersposten

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...