ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Du kan godt starte eller avslutte skituren akkurat her»

Her på Makrellbekken, rett ved Coop Extra, kan du starte skituren, og akkurat nå er det så godt føre at kan du nå marka om du vil. Foto: Fredrik Eckhoff

Dropp bil, buss eller t-bane – gå på ski ut i Marka fra Makrellbekken. Eller kom hjem på den måten fra Nordmarka eller Bærumsmarka! Det er forslaget til Helge Falkenberg.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.02.2018 kl 12:12

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Fra Coop-butikken på Makrellbekken finner du også i vinter et drøyt kilometer langt skispor langs «Turvei A3» fram til Hovseter stasjon. Derfra er det ikke langt til fots fram til løypenettet i Hovseterdalen mot Bogstad. Hvis det ligger til rette, kan du til dels gå på brøytekantene den siste stubben langs Stasjonsveien bort til Hovseterdalen.

Løypas start går på friarealet mellom Øvre Smestadvei og Husebygrenda, videre mellom turveien og den siste del av Øvre Smestadvei. Her har Bymiljøetaten tillatt at det for noen år siden ble ryddet en trase i krattskogen som skiller løypa fra fotgjengere på turveien.

Står du på ski den omvendte veien, blir det så godt som slik Knut Rom beskrev det i «På ski i Oslomarka» så langt tilbake som i 1949: «…ned mot Strømsdammen. Herfra er det nå løype videre til Huseby og Makrellbekken.» Boken kan du søke opp på «Bokhylla».

God tur!

Helge Falkenberg
Husebygrenda