Akersposten

«Du kan godt starte eller avslutte skituren akkurat her»

Her på Makrellbekken, rett ved Coop Extra, kan du starte skituren, og akkurat nå er det så godt føre at kan du nå marka om du vil. Foto: Fredrik Eckhoff

Dropp bil, buss eller t-bane – gå på ski ut i Marka fra Makrellbekken. Eller kom hjem på den måten fra Nordmarka eller Bærumsmarka! Det er forslaget til Helge Falkenberg.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.02.2018 kl 12:12

Fra Coop-butikken på Makrellbekken finner du også i vinter et drøyt kilometer langt skispor langs «Turvei A3» fram til Hovseter stasjon. Derfra er det ikke langt til fots fram til løypenettet i Hovseterdalen mot Bogstad. Hvis det ligger til rette, kan du til dels gå på brøytekantene den siste stubben langs Stasjonsveien bort til Hovseterdalen.

Løypas start går på friarealet mellom Øvre Smestadvei og Husebygrenda, videre mellom turveien og den siste del av Øvre Smestadvei. Her har Bymiljøetaten tillatt at det for noen år siden ble ryddet en trase i krattskogen som skiller løypa fra fotgjengere på turveien.

Står du på ski den omvendte veien, blir det så godt som slik Knut Rom beskrev det i «På ski i Oslomarka» så langt tilbake som i 1949: «…ned mot Strømsdammen. Herfra er det nå løype videre til Huseby og Makrellbekken.» Boken kan du søke opp på «Bokhylla».

God tur!

Helge Falkenberg
Husebygrenda

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...