Akersposten

Du kan gi disse en opplevelse for livet!

Nicolas og Jenna er i byen, skal bo i Oslo eller omegn i ett år, og trenger vertsfamilier!

– Vi vet at det finnes mange fantastiske familier med kjærlighet og plass, så vi håper at de vil åpne sine hjem for noen av praktikantene våre.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.08.2018 kl 15:54

OSLO: Akkurat nå trenger AFS vertsfamilier til to praktikanter, og de lurer på om noen av Akerspostens lesere kunne tenke seg å ta dem i mot i sine hjem.

– De skal jobbe på hovedkontoret til AFS Norge, og bo hos en norsk vertsfamilie. Til forskjell fra utvekslingsstudentene våre, er praktikantene litt eldre og mer selvstendige, og trenger ikke like mye oppfølging, sier Emma Øien hos AFS Norge Internasjonal Utveksling.

AFS er en internasjonal rettet, frivillig medlemsorganisasjon som skaper interkulturelle læringsmuligheter for å hjelpe mennesker å utvikle kunnskap, ferdigheter og forståelse som er nødvendig for å skape en mer rettferdig og fredelig verden, blant annet gjennom å organisere utveksling for elever på videregående skole.

– Hvert år utlyser vi også praktikantstillinger til hovedkontoret vårt i Oslo. Dette får vi støtte fra gjennom prosjektmidler innvilget av Aktiv Ungdom- og Erasmus + programmet – «Youth in Action». Praktikantene jobber med ulike prosjekter knyttet til blant annet frivillighet, interkulturell læring, samt som de opparbeider seg en god arbeidserfaring.

To ungdommer har ankommet

Øien forteller at to av praktikantene våre ankom Oslo mandag denne uken og har føreløpig ikke noe sted å bo.

– Vi vet at det finnes mange fantastiske familier med kjærlighet og plass, så vi håper at de vil åpne sine hjem for noen av praktikantene våre, sier hun.

– Vi er stolte over å være en organisasjon basert på frivillighet og et ønske om å hjelpe. Ved å bli vertsfamilie har man sjansen til å vise frem plassen man bor, skape kulturell læring og gi en ungdom en opplevelse for livet.

– Selv sitter man igjen med et ekstra familiemedlem, mange minner og ikke minst en bedre forståelse over seg selv og egen kultur.

Nicolas

Nicolas er en snakkesalig gutt fra Tyskland. Han er vant til mye personlig frihet og er moden for alderen. Nicolas har interesse for matlaging, trening, politikk og bøker (spesielt bøker på temaene filosofi og politikk). Han var på utveksling med AFS i Russland for noen tre år tilbake. Oppholdet i Russland bød på mange interessante og utfordrende opplevelser, men også vennskap. Nicolas ble kjent med en nordmann og han har i etterkant av det lært seg norsk veldig bra.

Jenna

Jenna er en trivelig jente fra Tyskland. Hun er hardtarbeidende og mye tid går med til musikken. Hun spiller både piano og fløyte. I tillegg synger hun i kor og tar del i skolemusikalen. Jenna liker å være sammen med venner og familie. Hun synes det er fint å ha folk rundt seg, og man trenger ikke alltid å ha de store planene. Det kan også være fint å bare prate sammen. Jenna tror hun kan vokse mye under året som praktikant. Hun har ikke vært utenfor tysklandslandegrenser over en lengre periode tidligere og tror at året i Norge kan bli veldig læringsrikt. Hun gleder seg til å bli kjent med landet vårt og kanskje prøve seg på noen nye aktiviteter mens hun er her.

De to skal bo i Oslo i ett år. Vertsfamilien stiller med kost og losji. Lurer du mer, finner du det ut på AFSs nettsider.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...