ANNONSE
Annonse
Akersposten

Du kan gi disse en opplevelse for livet!

Nicolas og Jenna er i byen, skal bo i Oslo eller omegn i ett år, og trenger vertsfamilier!

– Vi vet at det finnes mange fantastiske familier med kjærlighet og plass, så vi håper at de vil åpne sine hjem for noen av praktikantene våre.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.08.2018 kl 15:54

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Akkurat nå trenger AFS vertsfamilier til to praktikanter, og de lurer på om noen av Akerspostens lesere kunne tenke seg å ta dem i mot i sine hjem.

– De skal jobbe på hovedkontoret til AFS Norge, og bo hos en norsk vertsfamilie. Til forskjell fra utvekslingsstudentene våre, er praktikantene litt eldre og mer selvstendige, og trenger ikke like mye oppfølging, sier Emma Øien hos AFS Norge Internasjonal Utveksling.

AFS er en internasjonal rettet, frivillig medlemsorganisasjon som skaper interkulturelle læringsmuligheter for å hjelpe mennesker å utvikle kunnskap, ferdigheter og forståelse som er nødvendig for å skape en mer rettferdig og fredelig verden, blant annet gjennom å organisere utveksling for elever på videregående skole.

– Hvert år utlyser vi også praktikantstillinger til hovedkontoret vårt i Oslo. Dette får vi støtte fra gjennom prosjektmidler innvilget av Aktiv Ungdom- og Erasmus + programmet – «Youth in Action». Praktikantene jobber med ulike prosjekter knyttet til blant annet frivillighet, interkulturell læring, samt som de opparbeider seg en god arbeidserfaring.

To ungdommer har ankommet

Øien forteller at to av praktikantene våre ankom Oslo mandag denne uken og har føreløpig ikke noe sted å bo.

– Vi vet at det finnes mange fantastiske familier med kjærlighet og plass, så vi håper at de vil åpne sine hjem for noen av praktikantene våre, sier hun.

– Vi er stolte over å være en organisasjon basert på frivillighet og et ønske om å hjelpe. Ved å bli vertsfamilie har man sjansen til å vise frem plassen man bor, skape kulturell læring og gi en ungdom en opplevelse for livet.

– Selv sitter man igjen med et ekstra familiemedlem, mange minner og ikke minst en bedre forståelse over seg selv og egen kultur.

Nicolas

Nicolas er en snakkesalig gutt fra Tyskland. Han er vant til mye personlig frihet og er moden for alderen. Nicolas har interesse for matlaging, trening, politikk og bøker (spesielt bøker på temaene filosofi og politikk). Han var på utveksling med AFS i Russland for noen tre år tilbake. Oppholdet i Russland bød på mange interessante og utfordrende opplevelser, men også vennskap. Nicolas ble kjent med en nordmann og han har i etterkant av det lært seg norsk veldig bra.

Jenna

Jenna er en trivelig jente fra Tyskland. Hun er hardtarbeidende og mye tid går med til musikken. Hun spiller både piano og fløyte. I tillegg synger hun i kor og tar del i skolemusikalen. Jenna liker å være sammen med venner og familie. Hun synes det er fint å ha folk rundt seg, og man trenger ikke alltid å ha de store planene. Det kan også være fint å bare prate sammen. Jenna tror hun kan vokse mye under året som praktikant. Hun har ikke vært utenfor tysklandslandegrenser over en lengre periode tidligere og tror at året i Norge kan bli veldig læringsrikt. Hun gleder seg til å bli kjent med landet vårt og kanskje prøve seg på noen nye aktiviteter mens hun er her.

De to skal bo i Oslo i ett år. Vertsfamilien stiller med kost og losji. Lurer du mer, finner du det ut på AFSs nettsider.