Akersposten

Du har en uke på deg til å komme deg opp gjennom Mærradalen

Roger Bjørn Haugen, Røa ILs leder, i fint driv oppover Mærradalen. Foto: Skjermdump fra video

Akersposten Mærradalen Opp er midt i blinken for deg som syns det er artig med litt konkurranse når du løper! Du kan til og med vinne uten å løpe raskest.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.05.2020 kl 09:50

MÆRRADALEN: Løpet er blitt en årlig tradisjon, og vanligvis er dette en påhengsstafett, der én løper på laget starter ved inngangen til Mærradalen like ved Radiumhospitalet og får med seg lagkamerater på turen oppover i dalen. Ved badeplassen på Bogstad løper hele lage sammen i mål.

Slik blir det ikke i år. Denne gangen blir Mærradalen Opp en individuell konkurranse, og du kan løpe distansen når du vil frem til 27. mai, som skulle vært løpsdagen.

Det er drøyt to uker siden Røa IL åpnet for at du kunne løpe, jogge, gå eller krabbe deg opp gjennom Mærradalen. Du kan altså gjennomføre løpet akkurat når du vil, alene eller sammen med familie, venner, kjente eller ukjente. Fra arrangøren meldes det nå om at de har begynt å få inn tider fra deltakere.

Annerledes konsept

Røa IL beskriver årets utgave slik:

«I år blir det et litt alternativt løp. Man melder seg på, men løper Mærradalen Opp når man ønsker det, innen den opprinnelige løpsdagen 27. mai. I år er det kun individuell klasse, og vi forutsetter selvsagt at man løper med avstand til andre løpere og overholder vanlige smittevernregler. Ta gjerne tiden og send den sammen med et bilde fra løpet, til per-ivar@roail.no.
Mærradalen Opp er i utgangspunktet en «påhengsstafett» fra Radiumhospitalet til Badeplassen på Bogstad, hvor alle deltakerne (4) på laget kommer samlet i mål. Men i år er det altså kun mulig å melde seg på i individuell klasse.»

På idealtid

I fjorårets utgave av Akersposten Mærradalen Opp var det laget «Pål sine høner» som gikk til topps. Ikke overraskende ble det ny løyperekord med en av verdens beste langrennsløpere, Pål Golberg, som lagkaptein. Rekordtiden ble sterke 18.31 i den fem kilometer lange løypa som slynger seg på turveiene oppover gjennom Mærradalen, Hovseterdalen og Bogstad.

Ønsker man å ha vinnersjanser i år, er det neppe noe poeng å jage vinnertiden til Pål og hans «høner» fra i fjor. Konseptet er nemlig slik: Vinneren er den som kommer nærmest mulig en idealtid som er satt på følgende måte: Tre ganske så spreke voksne og to barn har løpt distansen, og det regnes ut en idealtid ut i fra disse tidene.

Daglig leder i Røa IL, Roger Bjørn Haugen, var først opp løypa. Senere har også styreleder Kathrine «Goda» Godager og Dynamite-trener Geir Nordby gjennomført og notert sine tider. De to sistnevntes barn har gjort det samme.

Gjennomsnittstiden til de tre voksne blir så idealtiden i seniorklassen (over 12 år). Gjennomsnittstiden til de to barna blir idealtiden til dem under 12 år.

Røa-leder Roger Bjørn Hansen i lett driv oppover Mærradalen. Han forklarer deg litt om løpet:

Roger Bjørn Haugen løper. Hans tid er med på å sette idealtiden. Men hva ble den?

– Gjett tid!

Ettersom årets Akersposten Mærradalen Opp blir gjennomført på denne helt spesielle måten, er arrangementsansvarlig Per-Ivar Stokkmo tydelig på at det viktigste er faktisk at deltakerne tar seg gjennom løypa. Om det skjer gående, løpende, spurtende eller i barnevogn, er ikke så nøye.

– Du tar tiden på deg selv, og du kan melde inn tiden din…

– Eller…?

– Ja, det er lov å sende inn en tid som du tror er nærmest mulig idealtiden også, smiler han.

– Men hva vet vi om tidene til Roger, Goda og Geir? Er de i form i år? Ga de alt? Eller kan det ligge noe lureri her? Roger ser da i hvert fall ganske sprek ut på videoen!

– Ja, nå har jeg jo bare filmet Roger mens han løp. Men det betyr jo ikke at han løp hele veien. Hvem vet! sier han. – Både Roger og Goda løper jevnlig, og de er i god form, men det betyr ikke at de har pushet gjennom hele løypa.

- Vi håper at flere benytter den siste uken frem til 27. mai til å løpe, sier Stokkmo til Akersposten når det er en uke igjen til fristen.

- Værmeldingen er god, og det skulle ikke være noen som helst unnskyldning for ikke å løpe denne korte strekningen. Løypa er godt merket, og alle som har tatt turen har hatt en fantastisk opplevelse og bare kommet med positive tilbakemeldinger, sier han.

Meld deg på!

Da er det altså bare å melde seg på, snøre joggeskoene og ta tiden. Om du ikke tror du traff helt med ditt eget løp, er det altså mulig å justere litt når du sender inn tiden til Per-Ivar Stokkmo på e-post.

Her finner du all info du trenger for å delta – og lenke til påmelding.

PS! Pris for å delta: Minst kr 50 pr. person. I en svært vanskelig økonomisk tid for Røa IL i disse tider, er det fullt mulig å gi en ekstra skjerv ved påmelding.

Fakta

Løypa:

Løpet arrangeres i fine omgivelser oppover Mærradalen.

Starten er ved den nederste brua over Mærradalsbekken, like ved Radiumhospitalet. Løypa slynger seg så oppover dalen i fin natur, med ekorn og fugler som tilskuere.

Rett før man kommer opp til Sørkedalsveien, tar man til venstre og løper under både veien og T-banen og inn i Hovseterdalen. Her følges asfalten til like nedenfor Voksen skole/Voksen kirke, hvor man velger stien rett fram og opp gjennom skogen mot Bogstad camping.

Når man nærmer seg campingplassen og ser Voksenjordet, så deler veien seg. Her skal man velge høyre vei, som etter hvert blir en kort og bratt sti opp til gangveien. Oppe på gangveien løper man til venstre under Ankerveien, og følger veien bortover, bak campingplassen.

Etter et langt strekk rett fram, svinger man bratt ned og følger veien bort til neste veikryss. Her tar man skarpt ned til venstre og man ser mål, som er bommen rett før du kommer ned til parkeringsplassen.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...