Akersposten

Drøyt 1,5 millioner kunder innom – ingen ansatte er blitt smittet

Daglig leder Christer Thorne hos Meny CC Vest kan konstatere at ingen av hans 240 ansatte er blitt korona-smittet til tross for at det i 2020 var 1,2 millioner kunder innom butikken.

Mer enn 1,5 millioner kunder innom CC Vests to største trekkplastre i 2020 ga ingen smittede ansatte. Slik har det fortsatt i 2021.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.04.2021 kl 12:39

LILLEAKER: CC Vest er blant Norges største kjøpesentre, og i omsetning pr. kvadratmeter det aller største. Akkurat nå er det imidlertid stillere enn normalt med en rekke butikker stengt. Til gjengjeld er det mer enn travelt på matbutikken Meny og på Vinmonopolet. Begge er Norges største i sine kategorier. Hittil har det vært ingen smitte blant ansatte.

Leder på Vinmonopolet Asle Sæther opplyser at de i 2020 hadde 369.000 kunder innom butikken.

– Vi har 20 ansatte, og ingen av disse ble smittet. Vi har hele tiden hatt gode smitteverntiltak med begrenset antall kunder inn av gangen, sier Sæther.

Vinmonopolet på CC vest omsatte i fjor for cirka 330 millioner kroner. Ingen andre utsalg i Norge er i nærheten av dette. Så langt i 2021 er også tallene høye. I mars nådde man 32,5 millioner kroner, hvilket er en vekst på 40 prosent.

Nå skal det sies at tallene ikke er helt sammenlignbare i og med at påsken kom tidligere i 2021 enn året før – men det er klart at med stengte grenser, ingen utenlandstrafikk og skjenkestopp i Oslo, går omsetnIngen opp. Også for januar og februar var det en vekst i forhold til året før på 10-11 prosent.

– Stor butikk

Hos Meny på CC Vest er det også høye tall. Norges største matbutikk omsatte i fjor for nesten 500 millioner og hadde inne cirka 1,2 millioner kunder. Meny har 240 ansatte, og daglig leder Christer Thorne sier til Akersposten at de ikke har hatt et eneste smittetilfelle blant sine ansatte.

– Vi har hatt folk i karantene etter ferier, men det er alt som har berørt våre folk. Vi er selvsagt heldige som har stor butikk slik at det er god plass for å jobbe uten at ansatte trenger å være tett oppi hverandre. Vi har også strenge smittevernregler som følges på største alvor, sier Christer Thorne som legger til at man kan maksimalt ha 190 kunder inne samtidig.

– Vi ser også at folk er veldig flinke til å bruke munnbind og sprite hender, sier Thorne.

Null smitte blant ansatte med forretninger som tar i mot over 1,5 millioner mennesker i løpet av et år altså. CC Vest og andre kjøpesentre har nå vært delvis nedstengt siden 23. januar.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...