Akersposten

– «Drop In» og snakk med noen!

Bydelsdirektør i Bydel Ullern, Marie Anbjørg Joten.

– Det aller viktigste er å forebygge. Sørge for å gi tidlig hjelp, slik at hver og en av oss kan leve selvstendig og gode liv. Derfor har Bydel Ullern gått sammen med bydelene Frogner, Vestre Aker og Nordre Aker i det som heter «Ung Arena Vest». Det er et «Drop In»-sted for ungdommer, sier bydelsdirektør Marie Anbjørg Joten, i Bydel Ullern, til Akersposten.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

BYDEL ULLERN: – Dette er et lavterskeltilbud til unge mennesker som har ulike utfordringer i livet, fortsetter Joten. Her kan osloungdommer i alderen 12 til 25 år snakke om det de har på hjertet. Der vil en hjelpe ungdommene så lang de har mulighet til det.

– Stikk innom og snakk med noen, oppfordrer Joten.

Hun garanterer at de unge vil bli lyttet til.

– Tilbudet er gratis.

– Hvor skal «Ung Arena Vest» holde til?

– På Majorstuen. Nærmere bestemt Sørkedalsveien 10, i 2. etasje med inngang fra den siden av huset som ligger nærmest Colosseum.

«Ung Arena Vest» åpner i starten av september. Endelig åpningsdato er ikke satt.

Det finnes to slike tilbud i hovedstaden. Det er henholdsvis «Ung Arena Sør» og «Ung Arena Sentrum».

Prat samme dag

– Det viktigste av alt er en får noen å snakke med der og da og ikke om noen uker, fortsetter Joten.

På «Ung Arena Vest» vil en kunne treffe fagpersoner, helsepersonell samt frivillige. De ansatte har selvsagt taushetsplikt.

Nettsidene til «Ung Arena Oslo» hjelper deg videre til noen å snakke med. En må ikke møte opp rent fysisk. En kan selvsagt ringe eller chatte.

– En kan godt være anonym, sier Joten.

Inkluderende

Bydel Ullern har som visjon å være skapende og inkluderende.

– Det å inkludere er viktig i alt vi gjør – og planlegger å gjøre – i Bydel Ullern. Enten det er ungdom som trenger hjelp, flyktninger som skal bo i denne bydelen, mennesker som er i ferd med falle ut av arbeidslivet eller eldre mennesker som står i fare for å miste det sosiale samværet.

Bydelsdirektøren snakker varmt om forebygging og viktigheten av å samarbeide på tvers av sektorene, med arbeidslivet, med markedskontakter for å sikre at den enkelte skal kunne leve egne og selvstendige liv.

– Forebygging er ikke lovpålagte oppgaver. Har du penger til det?

– Det er langt dyrere å sette inn tiltak senere i livet enn å forebygge tidlig, sier Joten og legger til at samfunnsøkonomisk er forebygging det beste en kan gjøre. Når en tar de menneskelige omkostningene med i betraktning, er det ingen tvil om at forebygging er veien å gå. Inkludering gir innbyggerne bedre og lykkeligere liv.

– Derfor må vi gjøre det.

Jobb det viktigste

– Noe av det viktigste er at de i arbeidsfør alder, er i arbeid. Det gir verdighet og tilhørighet. Det inkluderer og er forebyggende, sier Joten og legger til at arbeidslivet må bli flinkere til å få med flere - uansett alder. De unge må få starte på en arbeidsvei og de som har utfordringer i arbeidslivet må få hjelp, slik at de kan klare seg med en tilpasning.

– Ikke minst må vi bli flinkere til å ansette eldre mennesker.

Det er et paradoks at vi her i landet arbeider for et åpnere samfunn, men samtidig faller stadig fler utenfor.

– Derfor må vi hele tiden arbeide for å inkludere. Det er grunnen til at vi må fokusere på hva den enkelte kan bidra med, fortsetter Joten og legger til at det norske samfunnet har en tradisjon for å verdsette enkeltmennesker.

Gode oppvekstsvilkår

– I Bydel Ullern er det viktig å være en del av «Aldersvennlig by» og videreutvikle de delene av samfunnet. Ordfører Marianne Borgen var på Ullern kultursenter og snakket blant annet om viktigheten av gode oppvekstsvilkår og den betydning det har for å skape en aldersvennlig by. Vi skal ha med oss alle aldersgrupper, understreker bydelsdirektør Marie Anbjørg Joten.

Bydel Ullern har satset på følgende tre områder innen «Aldersvennlig by». Samfunnsdeltakelse, kommunikasjon og medvirkning, og fysisk aktivitet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...