Akersposten

Drømmer om egen platebutikk

Rune Dahl håper eiendomsutvikler Jarle Johansen holder av noen kvadratmeter til landets beste platebutikk når nye Røa Torg står klart.

Radio Vinyl-profilen Rune Dahl drømmer om å åpne landets beste platesjappe på Røa. Og han har allerede bestemt seg for hvilke LP-plater han skal ta med seg på Hovseterhjemmet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.09.2017 kl 14:54

RØA: – Jeg tror svært mange savner følelsen av å bla i platehyllene og høre koseknitter fra platespilleren, sier programlederen til Akersposten.

Klassisk

Siden januar i år har Røa-mannen Dahl underholdt radiolytterne 20 timer i uka med det han selv kaller den virkelige kvalitetsmusikken festet til den klassiske grammofonplaten.

– Det ligger jo i navnet at de store musikalske godbitene tilhører vinylformatet, sier Dahl som forteller at en av de alle første tradisjonelle LP-platene på markedet var « The Voice of Frank Sinatra» i 1948, så neste år har vinyl 70-årsjubileum! Det var forresten norsk-amerikaneren Axel Stordahl som arrangerte orkesteret på de første lp-platene til Sinatra, så jeg mener vi nordmenn har en aksje med i vinyl-revolusjonen. Fint navn forresten; Stordahl, sier Dahl.

Møteplassen

Den gode gamle platebutikken som fantes i alle byer og tettsteder over hele Norge var like mye en sosial møteplass som et handelssted, og Rune Dahl synes hans nabolag på Røa og Hovseter med fordel kunne gjenskape et slikt sted for både musikk, prat og en god kopp kaffe.

– Jeg planlegger forresten en liten krok for favorittplatene til Thomas Felberg, og vi kunne hatt direktesendinger derfra, men ikke si det til noen!

Skattejakten

Dahl er også stadig på jakt etter det han kaller de skjulte skatter på loft og i kjellerboder.

(Saken fortsetter under bildet.)

Rune Dahl i studio.

– De finnes tusenvis av LP-plater som bare støver ned til ingen nytte, og mye musikk er ikke digitalisert. Som programleder er det alltid et høydepunkt å bli kontaktet av en lytter som har noen glemte LP-plater på lur eller har overraskende musikkønsker. Skulle min platebunke bli så høy at den var stor nok for å åpne en butikk, så håper jeg det lar seg gjøre en eller annen gang i fremtiden, sier Dahl som synes det er mye morsommere å kjøpe LP-plater enn å selge dem.

10 på topp

Selv om det gjenstår mange år før Radio Vinyl-verten trer av og flytter inn på et eller annet hjem for de eldre, er han ikke i tvil om at på hans rom skal den legendarisk platespiller SL-1200 fra Technics stå koblet til den like legendariske forsterkeren Tandberg TR1000 fra 70-tallet. Men hva skal spilles på rommet? Rune Dahl er ikke vanskelig å be:

Marvin Gaye

1) Marvin Gaye – Let's get it on. Man blir aldri for gammel til å tenke på damer.

Michael Jackson

2) Michael Jackson – Off the Wall. Quincy Jones og Michael Jackson blir aldri feil. 80-tallet startet i 1979.

Prince

3) Prince – Prince. En av mine to absolutte favorittartister må med. Her finner du originalversjonen av Chaka Khans monsterhit I Feel for You, og Sexy Dancer.

David Bowie

4) David Bowie – Heroes. I morgen kan det være Hunky Dory eller Aladdin Sane eller Young Americans. Jeg gråt da jeg fikk vite at han var død.

Stevie Wonder

5) Stevie Wonder – hva som helst fra 70-tallet. Jeg velger i dag Songs in the Key of Life som fremdeles er en honningkrukke av en LP 40 år senere.

Ray Charles

6) Ray Charles – har litt ujevne LP´er, men han må jeg ha med og velger den grensesprengende Modern Sounds in Country and Western fra 1962.

The Beatles

7) Beatles – den første LP´n jeg kjøpte har jeg fremdeles og den skal med: Abbey Road!

Steely Dan

8) De siste ukene har det blitt mye Steely Dan etter at Walter Becker nylig gikk bort. Aja tar jeg med meg. Når man blir eldre tenker man over hvordan man ønsker å forlate denne verden, og for meg er skrekken å bli dement – og siterer gjerne Steely Dan i Deacon Blues; Drink Scotch whisky all night long, And die behind the wheel - forutsatt selvsagt at man ikke skader andre.

Eagles

9) Så vil jeg ta med meg samle-plata til Eagles – den de ga ut før Hotel California – der er det så lekre harmonier og sanger at jeg blir helt matt. Their Greatest Hits (1971 1975.)

Roxy Music

10) Ikke noe gamlehjem uten min favoritt Bryan Ferry heller -– da blir det i dag Roxy Music og Country Life fra 1974 (for om jeg blir dauhørt kan jeg gjøre som den legendariske Puls-redaktøren Tore Olsen anbefalte; å spille coveret.) eller kanskje Doors med L.A. Woman – eller Fleetwood Mac med Rumors -– eller...også glemte jeg Aretha Franklin – nei og nei…

LES OGSÅ: På hjemmebane hos baris-kongen Mr. Pimp Lotion

Følg Akersposten.no på Facebook her

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...