Akersposten

Drømmer om å spille for Barcelona, Lyon eller Chelsea

Klassevenninner fra Hovseter skole og flasket opp i Vestre Akers Skiklub. Nå har de vært på landslagssamling: Fra v: Kaia Samuelsen Elverum, Mia Hambro Svendsen og Julie Bruusgaard. Foto: Solfrid Therese Nordbakk

Klassevenninnene Julie Bruusgaard, Kaia Samuelsen Elverum og Mia Hambro Svendsen er alle flasket opp i Vestre Akers Skiklub. I forrige uke var alle tre på sin første samling med U15-landslaget, som fant sted på Jessheim.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.10.2020 kl 10:54

VOKSEN: – Det er veldig kult, siden vi startet å spille fotball på samme guttelag her på Vestre Aker. Vi har hele tiden hatt hverandre å trene sammen med i de tidlige årene. Nå går vi i samme klasse også på Hovseter skole, så det var veldig gøy at alle tre ble tatt ut til denne samlingen, sier Julie.

15-åringen har allerede fått prøvd seg på flere talentsamlinger siden i fjor sommer.

Samlingen med U15-landslaget er et steg opp.

– Det er jo høyt nivå der, siden det er de beste spillerne fra hele landet, men det hjelper jo å ha jenter man kjenner og har spilt med lenge, som man er vant til å spille med, sier Julie.

Og litt nervepirrende har det vært.

– Ja det er det, fordi man vil jo prestere hele tiden og vise seg frem. Men det er mest morsomt og veldig lærerikt, sier Julie.

Hoppet og skrek etter uttaket

Venninnen Mia ble overlykkelig da hun fikk beskjed om uttaket.

– Da jeg så at jeg var tatt ut, ble jeg jo veldig glad. Jeg ringte Julie, og det ble litt skriking og hopping, sier Mia.

På grunn av korona-pandemien ble spillerne testet i forkant av samlingen, mer eller mindre isolert, og kampen mot Sverige ble erstattet med to internkamper mellom Østlandet og Vestlandet.

– Selv om vi ikke fikk spilt mot internasjonal motstander, så synes jeg det var veldig fint å få inn en sånn samling, sier Mia.

– Hva gjorde dere ellers på samlingen?

– I tillegg til treningene hadde vi spillermøter. Og så måtte vi sørge for nok mat og hvile. Det ble også satt av tid til litt skolearbeid, forklarer Mia.

Kaia på sin side kom inn som reserve.

– Jeg fikk beskjeden fra kretstreneren min. Jeg ble veldig glad og ringte Julie og Mia med én gang, sier hun.

Samlingen var en etterlengtet opptur etter å ha slitt en stund med kneskade.

– Det var rundt den tiden det begynte med uttak at jeg begynte å være litt skadet, og så var det litt kjipt å se andre bli tatt ut. Da jeg kom tilbake fra skaden, følte jeg at jeg fikk trent bra, og da fikk også jeg igjen for arbeidet, sier Kaia.

Har ambisjoner

Alle tre venninnene satser friskt på idretten sin.

– Målet er jo å bli best mulig, komme så langt som man klarer. Et mål hadde vært å komme på A-landslaget og bli profesjonell fotballspiller, sier Julie.

Og gjerne i en utenlandsk toppklubb.

– Jeg vil spille i en av toppklubbene, som Barcelona, Lyon eller Chelsea, svarer Mia.

Til daglig spiller Mia og Julie nå for J19-laget til Stabæk, hvor de nå leder 1. divisjon i den klassen.

– Vi skulle egentlig spilt 2. divisjon for voksne, men på grunn av koronaen, så er ikke det lov. Så da har vi spilt J19-serien, og vi har vunnet de fleste av kampene. Så da leder vi serien der, og det er gøy, sier Julie.

Kaia på sin side får bra matching gjennom G15-laget til Fornebu.

– Det er veldig bra matching både i treninger og i kamp. Det er fotball med høyt tempo og bra nivå. Vi hadde som mål å kvalifisere oss til Interkrets, og det klarte vi, så det var utrolig gøy, sier Kaia.

Hun føler at det er matchingen med gutta som har hjulpet venninnegjengen fram.

– Alle vi tre har spilt fotball med gutter i mange år, så det er nok ikke tilfeldig at vi har nådd det nivået vi er på nå, sier Kaia

For øvrig var også klassevenninnen fra Hovseter, Ingeborg Briskodden, som nå spiller for Lyn, også med på den siste dagen av samlingen.

PS! Vestre Akers Skiklub har et vedtak på at jenter skal få spille med gutta. Det har gitt resultater. I tillegg til de nevnte jentene har klubben produsert flere kretslagsspillere på jentesiden.

Følg Akersposten på Facebook

Mia, Kaia og Julie. Foto: Solfrid Therese Nordbakk

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...