Akersposten

– Drømmen er kunstgress og undervarme

De har veldig lyst på kunstgress på grusbanen sin, en bane Vestre Aker Skiklub bruker mye, men som ligger under Undervisningsbygg. Her er (fra v) administrasjonssjef Vibeke Gisholt, sportssjef Trond Eriksen, nestleder i styret Tim Gustavsson og driftssjef Frank Aubert. Foto: Fredrik Eckhoff

Har tiden løpt fra slitne grus-fotballbaner? Ja, mener de i Vestre Akers Skiklub, som nå kjemper for å få kunstgress på grusbanen sin – aller helst med undervarme. Høyre ønsker å prioritere kunstgresset.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2019 kl 17:44

VOKSEN: Vegg i vegg med Voksen skole ligger den gamle grusbanen som benyttes av fotballagene til Vestre Akers Skiklub på ettermiddager, kvelder og i helgene. Her arrangeres det både trening og kamper i både femmer-, sjuer- og nierfotball. Til skolens bruk fungerer banen fint, men idrettslaget drømmer om kunstgress.

Idrettslaget disponerer allerede én kunstgressbane, en bane som «alle» vil spille på, ifølge sportssjef Trond Eriksen, som vi møter sammen med administrasjonssjef Vibeke Gisholt, nestleder i styret Tim Gustavsson og driftssjef Frank Aubert. Her er også Høyres leder av samferdsels- og miljøkomiteen, Eirik Lae Solberg, som også ønsker å ta over etter Raymond Johansen som byrådsleder etter valget mandag.

– Potensiale

– Her spiller barna kamper opp til minst 10 år. Det er kamper hver ettermiddag fra rundt klokken 16.30 til 20, sier Tim Gustavsson i styret. Han mener at denne banen har potensiale til så mye mer – om den får kunstgress. Da blir den perfekt som en nierbane (opp til 13 år), to sjuerbaner eller tre femmerbaner.

– Kunstgress er drømmen, og det er også mulighet å få helårsspill med undervarme, sier han. – Grus er på vei ut. Vi får mange spørsmål fra foresatte. De forstår ikke helt dette at vi har en grusbane her, sier han.

Når Akersposten er på besøk, er det regn i luften, noe det har vært jevnlig denne våren, sommeren og høsten.

– Her samler det seg fort vann. Drenering fins omtrent ikke. Det er bare noen grøfter hvor vannet samler seg, sier Gustavsson.

– Med gressbane vil vi et helt annet aktivitetsnivå. Presset på kunstgressbanen vår øker år for år, sier han. Vestre Akers Skiklub har nå 340 medlemmer av fotballavdelingen, og antallet øker.

Bedre for ungdommene

En prioritert satsing, ikke bare i Vestre Akers Skiklub, men i hele fotball-Norge, er på aldersgruppen 13-19 år.

– Vi ønsker å tilrettelegge bedre for denne gruppen, sier Gustavsson. Han forteller at kunstgress vil føre til at langt mer av barneaktiviteten vil kunne flyttes fra kunstgresset og over til det som i dag er en slitt grusbane. Dermed vil ungdommene slippe langt bedre til på dagens kunstgressbane.

Banekapasiteten er faktisk ikke noe problem for idrettslaget i dag, med sine to baner. Problemet er bare det at den ene banen altså er grusbelagt.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Nestleder i styret i Vestre Akers Skiklub, Tim Gustavsson (t.v) og Høyres Eirik Lae Solberg.

– For lav anleggsdekning i vest

– Oslo vest har generelt en for lav anleggsdekning. Å få kunstgress på denne banen, er en sak vi ønsker å følge opp, sier Eirik Lae Solberg (H).

– Prøv også å se på mulighetene for å få til undervarme, sier han, henvendt til driftssjef og «grand old man» i Vestre Akers Skiklub, Frank Aubert.

– Ja, det er veldig viktig å få lagt undervarme. Da vil vi kunne bruke anlegge hele året, sier Aubert.

– Det er rett og slett behov for enda flere kunstgressbaner Oslo vest, sier Lae Solberg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...