Akersposten

Dømt til fengsel etter dødsulykken

Et barn omkom i en trafikkulykke like ved Holmendammen i januar 2020. Foto: Fredrik Hagen / NTB

En mann i 60-årene er dømt til 60 dagers fengsel etter at han i januar i fjor kjørte på en to år gammel gutt i Oslo. Gutten døde av skadene han pådro seg.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.02.2021 kl 21:19

HOLMEN: Dommen fra Oslo tingrett falt tirsdag denne uken, skriver Aftenposten.

Retten var delt i to. Flertallet med dommerfullmektig Anne Ingeborg Reiestad endte på 60 dagers ubetinget fengsel. Mannen i 60-årene er også dømt til å miste førerkortet i tre år.

Et mindretall ønsket en strengere straff, fordi tiltaltes uaktsomhet fikk katastrofale konsekvenser.

Ulykken skjedde på ettermiddagen 13. januar i krysset Stasjonsveien/Tråkka på Holmen. Gutten og hans mor gikk på grønt lys da sjåføren, som skulle svinge til venstre i krysset, ikke så dem.

Begge ble truffet av bilen, og gutten fikk så store skader at han døde. Moren fikk brist i ribbein, i tillegg til skrubbsår og hevelser.

Mannen ble trodd på at han ikke så mor og barn før han kjørte på dem, men retten mente likevel at han handlet uaktsomt.

Tingretten påpeker samtidig at siden mannen selv kjørte bilen, hadde han kontroll over hastigheten, og dermed god tid fram mot fotgjengerfeltet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...