ANNONSE
Annonse

Dette ville Ullern-folk snakke med Siv Jensen om

Siv Jensen i prat om bomring i Oslo, når det ikke var snakk om eiendomsskatt. Her i samtale med Henning Beil. Foto: Fredrik Eckhoff

– Eiendomsskatt er en usosial måte å skattelegge på. Det er ikke en skatt ut i fra hva du tjener, sier Siv Jensen, som lørdag svippet innom CC Vest.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.08.2017 kl 15:29

ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: Finansministeren, partilederen og førstekandidaten i Oslo for Frp, Siv Jensen, rullet inn med sitt «crew» på CC Vest lørdag.

– I dag har vi vært i Drammen og Asker, så hit. Så skal vi til Lørenskog og Moss, sier Jensen, før hun får brosjyrer i hånden og kommer i kontakt med forbipasserende.

Bom-fokus

Akersposten er litt nysgjerrige på hva de handlende på Lilleaker denne lørdagen ønsker å ta opp når de har finansministeren foran seg. Det første temaet som kommer opp, er den kommende økningen i antall bomstasjoner i Oslo. Henning Beil fra Bærum mener at flere bommer og høyere bomavgifter vil gjøre Oslo til en døere by.

– Jeg er for gode veier, men vi kan ikke lage systemer som bare fungerer for dem med god råd, sier Siv Jensen, som understreker at nye bomstasjoner i Oslo er resultat av lokale vedtak.

– En viktig del av debatten var jo utbyggingen av E18, og der har vi skåret igjennom. E18 er viktig for Oslo, Bærum og Asker, og vedtaket står i fare hvis det skulle bli et regjeringsskifte, sier Jensen.

– Eiendomsskatten står for tur

Etter at finansministeren har pratet med noen flere engasjerte mennesker, spør vi hva hun merker at folk her i vest er opptatt av.

– Eiendomsskatt, sier hun og hevder at den skaper utfordringer for alt fra barnefamilier i etableringsfasen til pensjonister med lav pensjon, som har bodd i samme hus i en årrekke.

– De sitter kanskje med en helt ordinær pensjon og må plutselig betale masse for å fortsette å bo i huset, sier hun. – Eiendomsskatt er en usosial måte å skattelegge på. Det er ikke en skatt ut i fra hva du tjener.

– Og nå ønsker Frp å fjerne denne?

– Ja, sist gang gikk vi til valg på å fjerne arveavgiften. Nå er det eiendomsskatten som står for tur, sier finansministeren, som mener at den bør fjernes ved lov fra Stortinget.

LES OGSÅ: Likevel plass til mer valgkamp på CC Vest

Krever at Lan Berg legger bomregningen på bordet

Her kommer Oslos 60 nye bomstasjoner

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse