ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Dette området er ferdigutbygget»

Carl I. Hagen og kona Eli Hagen er blant flere naboer som protesterer mot planene om en ny enebolig i Abbedikollen. Ill: Borhaven Arkitekter

«Selv om et nybygg holdes innenfor reguleringsplanens dispensasjonsmulighet vil den bryte med strøkets verneverdige helhet basert på Arneberg-husene,» skrev Eli og Carl I. Hagen i protesten mot huset i nabolaget på Abbedikollen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ABBEDIKOLLEN: Utbygger ønsker å bygge en enebolig på Abbedikollen, og det har ført til mange innsigelser. Planen er å oppføre en enebolig på den nordre delen av eiendommen.

– Eneboligen er plassert på tvers av de eksisterende husene, og trukket lengst mulig ned i det skrånende terrenget slik at det fra inngangsplan kun blir én etasje. Mønet på huset kommer ca. i underkant av vinduer i 2. etasje på eksisterende hus, slik at dette fortsatt utgjør det dominerende blikkfanget sett fra Abbedikollen, fremgikk det blant annet av søknaden.

Det skriver Estate Nyheter.

– For vår eiendom vil et nybygg bli skjemmende og gi betydelig mindre sol og åpenhet. Dette området er ferdigutbygget med flere vernede bygninger i et område som ikke tåler en slik fortetting som utbygger foreslår, skrev ekteparet Hagen i protesten.

Plan- og bygningsetaten (PBE) ga ikke samtykke til å oppføre eneboligen med begrunnelse om at eiendommen er omfattet av et midlertidig forbud mot tiltak.

PBEs vedtak er påklaget.

Les hele saken her.