Akersposten

Dette kan bli nye Smestad

RUNDT KRYSSET: Større bygg rundt kryss og T-banestasjon med blandet formål og noe boligutvikling i småhusområdet. Mørke/skraverte bygg er nye. Skisse: tegn_3/Architectopia

Det er i hvert fall dette forslaget som Bydel Ullern vil gå videre med.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.01.2018 kl 15:40

SMESTAD: Nå ligger et nytt mulighetsstudie på bordet, med et alternativ «small», som bydelen vil gå videre med.

Småhusplanen skal gjelde

Det er Bydel Ullern som har bestilt et mulighetsstudie for Smestad, som går parallelt med plan- og bygningsetatens arbeid med forslag til områderegulering for Smestad. Oppdraget er gitt arkitektkontorene tegn_3 og Architectopia.

Bydelen er blitt presentert for tre alternativer og har altså bestemt seg for å gå videre med ett av dem.

- Vi har vedtatt at mulighetsstudiet skal være basert på gjeldende småhusplan for Smestad og har sendt mulighetsstudiet tilbake til bydelens byutviklingskomite for ytterligere bearbeidelse. Komiteen skal konsentrere seg om alternativ «Small» i det videre arbeidet, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen.

Les også: Bydel Ullern tar styringen på Smestad

Barriere

Utgangspunktet for forslaget er en analyse av utfordringene for Smestads funksjon som kollektivknutepunkt og bindeledd mellom ulike delområder. T-banestasjonen og dagens sentrumsbebyggelse fremstår isolert og med svært dårlig tilknytning til omgivelsene. Området preges av et trafikkmønster som gir sterke barrierer, støy og forurensing. Det blir også understreket at forbindelsene for fotgjengere og syklister til og gjennom området har svært dårlig kvalitet og bidrar ikke til å binde sammen boligområdet eller skape en god tilknytning til buss- og T-banetilbudet.

Det er behov for å utvikle forbindelsene nordover, hvor det er en etablert gangakse som leder videre til turveinettet. Det er behov for en bedre gang/sykkel-forbindelse mot Majorstua. Forbindelsen vestover bør styrkes, fordi Hoff/Skøyen er blitt et markert tyngdepunkt i bydelen.

Blandede formål

Scenario «Small» innebærer at det blir bygget ut noen større bygningsvolum med blandede formål ved dagens T-banestasjon og bensinstasjonstomten, samt noe utbygging i planområdet. Det vil si at det primært er eksisterende næringstomter som utvikles, mens boligområdene fortettes etter gjeldende småhusplan.

Saken fortsetter under skissen.

FORSIKTIG UTNYTTELSE: Mørke felter viser alternativer med ny bebyggelse. Skisse: tegn_3/Architectopia

Det blir etablert mer attraktive og trafikksikre forbindelser øst-vest, parallelt med Ringveien, slik at blant annet Smestaddammens parkområder blir mer tilgjengelig og integrert i Smestad.

Ved utbygging av bensinstasjonstomten etableres en bred og åpen kulvertforbindelse under Sørkedalsveien og under lokalveien som ligger over veitunnelen.

I alternativet etableres en gang-/sykkelveiforbindelse parallelt med Sørkedalsveien, som gir en tryggere og mer attraktiv forbindelse med Majorstua, samtidig som boligområdet får bedre forbindelse internt.

Les også:

Byantikvaren om Smestad: Høy arkitektonisk verdi og viktig kulturhistorie

De vil bevare Smestad

16 etasjer nærmest Smestadkrysset

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...