ANNONSE
Annonse

– Dette har vært en tikkende bombe

Hans U. Skageng, daglig leder i Ullern IF, syns det er litt pinlig at de bare kan tilby spillere utedoer. Han håper Bymiljøetaten raskt finner ut av problemet! Foto: Fredrik Eckhoff

Når Ullern Fotball for tiden arrangeres både cupfester, barnecuper, trening og kamper, er det med et kloakkanlegg som er ute av drift.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.04.2018 kl 11:04

ANNONSE
Annonse

ULLERNBANEN: Det er halvannen uke siden kloakken brøt helt sammen i klubbhuset til Ullern IF.

– Kloakken kom tilbake, ja. Det ble fullt tilbakeslag, og det sto opp hit her inne i dusjen, sier Skageng og peker noen desimeter opp på veggen.

De som har opplevd når kloakk kommer i retur, skjønner hva han snakker om. Det var et par svært utrivelige dager i garderobene på Ullernbanen!

Saken fortsetter under bildet.

En Ullern-spiller ladet opp til cupkamp mot Stabæk. Utedoen måtte duge! Foto: Vidar Bakken

Minst tredje gang

Det er kommunen som eier Ullernbanen, og Skageng forteller at reaksjonen var rask da han meldte inn problemet.

– Da reagerte Bymiljøetaten veldig fort. Jeg ringte klokken 7.15 på morgenen, og de var her klokken 9. De gjorde forsøk på å suge og pumpe, men det nyttet ikke, sier han.

Skageng forteller at dette er minst tredje gang de opplever store problemer med avløpet på Ullernbanen de siste årene.

– Sist gang var for omtrent fire år siden. Da var det et problem i rørene et stykke ut under banen, sier han og peker på ut på banen, hvor det om vinteren er kunstis og full bandyaktivitet.

– Da fikk de åpnet opp, og det ordnet seg.

– Men du er ikke overrasket over at noe slikt skjer igjen?

– Nei, dette har vært en tikkende bombe, sier han.

Problem under kunstisbanen

Skageng forteller at de ikke er overrasket over at det igjen er problemer med kloakken på anlegget. Denne gangen lot ikke problemet løse seg raskt og enkelt.

Saken fortsetter under bildet.

Må banen graves opp? Forhåpentligvis ikke! Bruddet ligger under bakken rett til høyre for snøhaugen på bildet.

– De har filmet og funnet ut at bruddet ligger rundt en meter innenfor sidelinjen på banen. Rørene går under kunstisbanen og over på den andre siden, sier han.

– Vi har måttet stenge alle toaletter. Det går an å dusje, for vannet kommer gjennom. Alt annet kommer i retur, sier han.

–Krise om banen må graves opp

At bruddet ligger under kunstisbanen utgjør en stor utfodring, ettersom denne har fryserør som ligger med 10 centimeters mellomrom under hele banedekket. Det er umulig å grave her uten at det blir store skader på anlegget. Skageng forteller at Bymiljøetaten derfor vurderer å legge rørene utenfor banen. Akkurat der nå ligger det fremdeles store mengder snø etter brøyting av kunstisbanen i vinter.

Skageng ser store fordeler i om de slipper å grave opp banedekket.

– Det er krise om banen må graves opp. Den brukes til masse trening og kamper, sier han.

Udusjet tilbake til Moss

De første dagene holdt de også dusjene stengt, og dette gikk mest utover spillerne fra Sprint Jeløy, som gjestet Ullernbanen i den andre kvalifiseringskampen til cupen for halvannen uke siden. Spillerne fra Moss måtte returnere med 2-5 i bagasjen og udusjete kropper.

– Det er jo litt pinlig å ikke ha disse tingene på plass.

– Heldigvis går det an å dusje igjen nå, sier han.

Men toalettene er altså stengt. Onsdag kveld, da Stabæk-laget og 1238 tilskuere var på cupfest, måtte de ta til takke med mobile utetoaletter.

Nå håper Hans Skageng at Bymiljøeaten raskt finner ut hvordan problemet skal løses, slik at spillere, ansatte og ikke minst gjestende lag igjen kan få nyte fasilitetene på Ullernbanen fullt ut.

Akersposten kommer tilbake med kommentar fra Bymiljøetaten senere.

LES OGSÅ: Ullern sjokkerte Stabæk i cupen

Planlegger 100.000 lastebillass inn i Sørkedalen

"Ikke bruk Sørkedalen som fyllplass"

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse