Akersposten

Dette fikk ikke kineserne lov til

Da Akersposten og Bymiljøetaten begynte å spørre hvorfor kineserne parkerte på fortauet, ble det liv og røre i Tuengen allé. Foto: Fredrik Eckhoff

Den kinesiske ambassaden ønsket å være til så lite bryderi for trafikken som mulig da de skulle parkere bilene sine. Det fikk de ikke lov til.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.08.2017 kl 12:41

VINDEREN: En Akersposten-leser sendte oss bilder fra Tuengen allé mandag formiddag denne uken. I løpet av de siste dagene var det nemlig dukket opp nye skilt i veien utenfor Den kinesiske ambassaden, som ligger ved krysset Tuengen allé/Charlotte Andersens vei på Vinderen. Skiltene fortalte at parkering her var reservert ambassadens biler.

Tok av fortauet

Bildene viste imidlertid at kineserne hadde plassert bilene godt inne på fortauet. En rad med biler sto en drøy halvmeter av fortauet i veien som, særlig i rushtiden, er hyppig trafikkert av både biler, sykler og gående. Særlig er det mange skolebarn som benytter dette fortauet på sin vei til og fra Vinderen skole.

Akersposten har tidligere skrevet om barn og foreldre som har hjertet i halsen på vei til og fra skolen akkurat her.

Akersposten sendte bildene videre til Bymiljøetatens pressekontakt, Monica Olsen, som raskt kunne konstatere at denne parkeringen slett ikke følger reglene.

Olsen sendte oss følgende svar:

«Ut fra bildet ser det ut til at bilene står delvis inn på fortau. Det er i henhold til trafikkreglenes §17.1.c forbudt. Trafikkreglenes §17,1,c: «Det er forbudt å stanse helt eller delvis på fortau, gangveg eller sykkelveg.». Bypatruljen kommer til å ta kontakt med den nærliggende ambassaden og be om at bilene parkeres i kjørebanen.»

Ordnet opp

Onsdag formiddag tok Akersposten kontakt med den kinesiske ambassadens pressekontakt og forklarte saken. Da ble det fart på sakene. 10 minutter senere var det plutselig liv og røre på fortauet, og samtidig hadde en representant for Bymiljøetatens kommet til stedet.
(Saken fortsetter under bildet.)

Bymiljøetaten var på plass for å forklare parkeringsregler til kineserne.

Både han og Akerspostens utsendte kunne så observere at bilene pent ble flyttet ned fra fortauet og ble forskriftsmessig parkert langs fortauskanten.

Ville skape minst mulig bryderi

Pressekontakten i ambassaden kunne opplyse til Akersposten at ambassaden har fått en avtale med kommunen om at de kan parkere bilene sine i veien utenfor ambassaden i en periode.

– Dette er fordi vi for tiden rehabiliterer områrdet der vi vanligvis parkerer bilene våre, sier han.

Når vi forklarer hvorfor både beboere i strøket – og Bymiljøeaten – reagerer på at de har tatt i bruk fortauet, sier han at har prøvd å ta hensyn til trafikken, særlig fordi det er byggeplass på den andre siden av veien, og fordi veien da blir trang.

– Vi ville gjerne skape minst mulig bryderi, sier den kinesiske pressekontakten.

Han understreker at dette kun er for en kortvarig periode, til arbeidene på tomten er ferdig.

– Det blir omtrent i 10 dager til, sier han og understreker at ambassaden ønsker å ha et godt forhold til sine naboer.

Slik skal det gjøres!

LES OGSÅ: Med hjertet i halsen på skolevei
Er tre stemmer unna å redde Smestad

Følg Akersposten.no på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...