Akersposten

– Dette er trening som kan kombineres med alt!

– Dette er det eneste stedet på Hemingbanen vi ikke har fått brukt ordentlig før, sier en av trenerne på Heming Basis, Fredrik Tollersrud (16).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2018 kl 13:16

HEMINGBANEN: Lørdag var det offisiell åpning av Heming Kneika, som ikke lenger er en liten hoppbakke, men derimot et helt lite eventyr av at frilufts treningsanlegg med stor hinderløype, trapper, klatrestativer og naturlige og unaturlige hindringer som kan brukes i trening eller bare for moro.

– Her kan alle utfolde seg med vegger, stenger og hindre, designet i samarbeid med Nikolai Arnesen, vår egen parkour-entusiast og trener for Heming Basis, sier hun.

Fornøyde trenere

Lørdag møtte vi nettopp Nikolai Arnesen og hans kollega Sakan Aref, der de hjalp og instruerte barn og ungdommer med å teste ut fasilitetene. De fikk også vist frem litt egne parkour-kunster.

Sakan Aref (26) og Nikolai Arnesen (18) er hekta på parkour og viste frem noen av sine triks lørdag.

– Parkour er kunsten å bevege seg over og under hindre, sier han og forteller at de nå har mer enn 50 barn i alderen åtte til 12 år som er aktive i Hemings parkourgruppe.

– Her lærer man god kroppsbeherskelse og å overkomme frykt, sier Sakan Aref. Selv ble han interessert i parkour for rundt 10 år siden etter å studert fenomenet på Youtube.

– Dette er trening som kan kombineres med alt, for eksempel klatring, alpint og kampsport, sier han.

– Parkour gir både mestring og styrke, sier Arnesen.

– Fine utfordringer

Anne Lillerud Slagsvold står og følger med på tre av barna som klatrer, balanserer og svinger seg i det store stativet. Hun forteller at barna driver med blant annet fotball, langrenn og orientering ellers, og det nye anlegget i Heming Kneika er midt i blinken.

Anne Lillerud Slagsvold sammen med tre håpefulle og aktive: Solveig, Jens Peder og Ingvild Lykke.

– Dette er veldig morsomt og gir mange fine utfordringer for barna, sier hun.

– Det er morsomst å balansere, sier sønnen hennes, Jens Peder, som går i andreklasse.

– Tror du at du blir flinkere til å spille fotball hvis du trener balanse her? spør vi.

– Hmmm. Ja, kanskje det? smiler han og balanserer videre.

Flott hinderløype

I Heming Basis, som blant annet arrangerer allidrett for barna, er trenerne Anniken Espe, Cathinka Whist, Ninette Strøno og Fredrik Tollerud på plass for å hjelpe til og instruere på åpningsdagen. De fire 16-åringene er helt klare på at dette anlegget er veldig velkomment i Heming.

Cathinka Whist (t.v), Ninette Strøno, Anniken Espe og Fredrik Tollerud gleder seg stort over nye treningsfasiliteter på Hemingbanen. Foto: Fredrik Eckhoff

– Heming Basis vokser, og vi trenger flere steder å være. Dette er det eneste stedet på Hemingbanen vi ikke har fått brukt ordentlig før, Tollersrud.

– Her får man testet ut mye forskjellig, sier treneren, som mener at anlegget vil kunne brukes av alle Hemings idretter, i tillegg til at folk bare kan stikke innom og ta det i bruk. Her trenger man slett ikke å kunne vise til noe medlemskap i Heming.

– Hva er aller best med nye Heming Kneika?

– Det er den nye hinderløypa, der vi har fjernet mange trær og fått god plass, sier Anniken Espe.

For alle

Allerede nå registrerer Helle Haukenes Røed i Heming Basis at det nye anlegget skaper større aktivitet.

– Vi ser at anlegget virkelig brukes hele dagen, sier hun og minner om at Heming Kneika er åpen for alle.

LES OGSÅ: – Alle skal ha glede av Heming Kneika

Trapper med både store og enda større trinn ligger klare til å brukes!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...