Akersposten

Silurveien sykehjem avvikles:

Dette er spørsmål Sykehjemsetaten må svare på

HVA SKJER: Beboerne skal flyttes til Tøyen, men er det ikke en valgmulighet? Foto: Fredrik Eckhoff

Hva er egentlig begrunnelsen for at sykehjemmet legges ned, og hvorfor kan ikke beboere/pårørende få oppettholdt retten til fritt sykehjemsvalg?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ULLERNÅSEN: Akersposten skrev om Silurveien sykehjem som skal avvikles og konsekvensen av dette.

Les saken: Sykehjemmet i bydelen skal legges ned

Mandag 11. oktober, på ettermiddagen, skal det avholdes informasjonsmøte for beboere, pårørende og ansatte. Det er noen spørsmål som åpenbarer seg vedrørende avviklingen av Silurveien sykehjem. Vi stilte følgende spørsmål til Sykehjemsetaten på epost:

– I forbindelse med avviklingen av Silurveien sykehjem står det at beboere og medarbeidere flytter til Dronning Ingrids hage, som ligger på Tøyen. Flere pårørende har reagert på at deres nærmeste kan bli flyttet til andre siden av byen. Er det ikke slik at beboerne kan søke seg til et av sykehjemmene i for eksempel Bydel Ullern, slik at avstanden mellom beboere og pårørende blir mer overkommelig? Da poster ble avviklet 2020/2021 fikk beboere og deres pårørende beskjed om at de skulle tenke på hvilket annet sykehjem i Oslo de ønsket å flytte til. Har de ikke lenger denne valgmuligheten?

– Ved tidligere avvikling av poster var begrunnelsen: Bakgrunnen for avviklingen er at bydelenes etterspørsel etter ordinære langtidsplasser på sykehjem har blitt kraftig redusert siste året. Er det den samme begrunnelsen som gjelder nå?

– Er dette en bygningsmasse det ikke er mulig å renovere/ oppgradere? I brevet til beboere og pårørende står det: Samtidig ønsker Sykehjemsetaten å utrede behovet for et nytt topp moderne sykehjemsbygg eller helsehus. Noen vil kanskje synes det er rart at sykehjem avvikles da behovet for langtidsplasser er dalende, mens man samtidig planlegger for nytt sykehjemsbygg?

– Hvor mange beboere og ansatte har Silurveien sykehjem i dag?

Akersposten fikk følgende svar fra avdelingsdirektør i Sykehjemsetaten, Henrik Mevold:

– Det avholdes i dag informasjonsmøte for medarbeidere og beboer/pårørende på Silurveien Sykehjem.

Det du tar opp i eposten er temaer som vil bli omtalt i møtene, og som det vil være et tett og godt samarbeid om fram mot 2023. Vi ber om forståelse for at vi ønsker å ha dialog med de som bor og arbeider på sykehjemmet først. Vi kan sende deg den informasjonen som gis ut i etterkant av møtene, når møtene er avholdt. Der vil svarene på det du ønsker informasjon om ligge.

Akesposten kommer med oppfølging av spørsmålene som er stilt.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...