Akersposten

– Dette er psykisk vold

Daglig leder Runa Granlund på Ullern Kultursenter advarer eldre mot svindlere som stjeler smykker og opptrer svært pågående. Mandag ble to kvinner utsatt for utenlandske svindlere på Lilleaker. Foto: Reidar Martinsen

To personer stjal smykker fra en eldre kvinne på Lilleaker mandag. En annen kvinne ble forsøkt svindlet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.10.2017 kl 17:10

LILLEAKER: Det var to eldre kvinner som mandag formiddag ble kontaktet av to personer på Lilleaker. Den ene, en kvinne i slutten av 80-årene, ble frastjålet smykker, ifølge operasjonsleder Tor Grøttum hos politiet.

De to som sto bak, tyveriet, blir beskrevet slik: En mann og en yngre dame, de snakket ikke norsk og var veldig pågående. De skal ha kjørt i en grå bil i retning Røa etter tyveriet.

– Psykisk vold

Daglig leder Runa Grandlund hos Ullern kultursenter, seniorsenteret som ligger på Stoppestedet på Lilleaker, bekrefter hendelsen.

– Dette skjedde like ved overgangen på Lilleaker, ved trikken, sier Granlund, som forteller at det først var en dame som ble forsøkt lurt av to personer.

– Hun ble ikke frastjålet noe. De forsøkte med å skulle gi henne et smykke som takk for hjelpen etter å ha spurt om veien, sier hun.

– Den neste damen ville heller ikke ha noe smykke, men de klarte å stjele et gullarmbånd fra henne, som var arvegods. De ga henne et som bare var juggel. Det har politiet fått med seg nå, sier Granlund til Akersposten.

Granlund forteller at begge kvinnene var rystet etter opplevelsen.

– De var jo veldig pågående. Politiet kaller dette tyveri, men uansett er dette psykisk vold, sier hun.

Advarer

Hun ønsker å advare andre eldre mennesker om å være svært oppmerksomme svindlere av denne typen. Hun ber også andre, som ser at eldre mennesker blir kontaktet på denne måten, om å være observante. Blant annet kan det være nyttig om noen får med seg registreringsnumre på eventuelle biler som brukes.

Les også: Gutt knivranet og slått på Vinderen

Landslagsalpinist på sykkel meid ned av lastebil

Heming-gutten som senket Tyskland

De lever et hundeliv – og digger det!

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...