ANNONSE
Annonse

– Dette er psykisk vold

Daglig leder Runa Granlund på Ullern Kultursenter advarer eldre mot svindlere som stjeler smykker og opptrer svært pågående. Mandag ble to kvinner utsatt for utenlandske svindlere på Lilleaker. Foto: Reidar Martinsen

To personer stjal smykker fra en eldre kvinne på Lilleaker mandag. En annen kvinne ble forsøkt svindlet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.10.2017 kl 17:10

ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: Det var to eldre kvinner som mandag formiddag ble kontaktet av to personer på Lilleaker. Den ene, en kvinne i slutten av 80-årene, ble frastjålet smykker, ifølge operasjonsleder Tor Grøttum hos politiet.

De to som sto bak, tyveriet, blir beskrevet slik: En mann og en yngre dame, de snakket ikke norsk og var veldig pågående. De skal ha kjørt i en grå bil i retning Røa etter tyveriet.

– Psykisk vold

Daglig leder Runa Grandlund hos Ullern kultursenter, seniorsenteret som ligger på Stoppestedet på Lilleaker, bekrefter hendelsen.

– Dette skjedde like ved overgangen på Lilleaker, ved trikken, sier Granlund, som forteller at det først var en dame som ble forsøkt lurt av to personer.

– Hun ble ikke frastjålet noe. De forsøkte med å skulle gi henne et smykke som takk for hjelpen etter å ha spurt om veien, sier hun.

– Den neste damen ville heller ikke ha noe smykke, men de klarte å stjele et gullarmbånd fra henne, som var arvegods. De ga henne et som bare var juggel. Det har politiet fått med seg nå, sier Granlund til Akersposten.

Granlund forteller at begge kvinnene var rystet etter opplevelsen.

– De var jo veldig pågående. Politiet kaller dette tyveri, men uansett er dette psykisk vold, sier hun.

Advarer

Hun ønsker å advare andre eldre mennesker om å være svært oppmerksomme svindlere av denne typen. Hun ber også andre, som ser at eldre mennesker blir kontaktet på denne måten, om å være observante. Blant annet kan det være nyttig om noen får med seg registreringsnumre på eventuelle biler som brukes.

Les også: Gutt knivranet og slått på Vinderen

Landslagsalpinist på sykkel meid ned av lastebil

Heming-gutten som senket Tyskland

De lever et hundeliv – og digger det!

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse